Ditte Vennits Nielsen

Sekretæren blev ny formand for Venstre Bov

62-årige Ditte Vennits Nielsen er uddannet lægesekretær. Måske af den grund er hun i reglen endt som sekretær i de foreninger, hun har været med i. Det gjaldt også Venstre Bov indtil for ganske nylig.

Der var lagt op til, Leif Andersen skulle fortsætte som formand, selv om alle vidste, han var syg. Ganske uventet døde han dog kort efter at være blevet genvalgt til Venstres bestyrelse i Bov.

“Så var gode råd dyre,” fortæller Ditte Vennits Nielsen, der havde regnet med, konstitueringen ville være en formssag.

“Vi var nødt til at ringe og spørge relevante emner, om ikke de kunne tænke sig at blive formand. Vi havde jo heller ikke fået udpeget en næstformand, så der var ingen i arvefølgen. Det lykkedes at finde en, der ville være sekretær, og så skrev et bestyrelsesmedlem til mig, at så var det jo oplagt, jeg blev formand. Det har været vigtigt for mig, at bestyrelsen bakkede op om det,” fortæller den nybagte Venstre-formand, der blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling.

Datter af overlæge

Hun er ikke født ind i Venstre, men er af konservativ familie. Hun er overlægedatter fra Aabenraa.

“I 2014 blev jeg spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at komme med i Venstres bestyrelse. Det kunne jeg godt. Så blev jeg opfordret til at stille op til byrådsvalget. Det gjorde jeg og blev valgt,” fortæller den aktive kvinde, der ikke har langt fra tanke til handling og kender Gud og hver mand.

Hun har været leder af tøjafdelingen i Super­Brugsen i Pad­borg i 12 år og startede senere sin egen genbrugsbutik Fru Sauterne med mærkevarer og luksustøj i stativerne. Så blev hun ansat som reporter og annoncesælger på Bov Avis og flyttede tøjsalget med hjem i privaten for at overkomme det hele. Da der blev mere at lave som skrivende og sælgende for avisen, overdrog hun værkstedet til gemalen og sønnen og lukkede Fru Sauterne.

“Jeg blev ikke genvalgt ved kommunalvalget sidste år, selv om jeg med 179 personlige stemmer kun fik ti stemmer færre end i 2017. Jeg er alligevel med i byrådet. Som 1. suppleant er jeg siden februar byrådsmedlem og medlem af børne- og ungeudvalget på grund af forfald og barsel blandt kollegerne,” fortæller Ditte Vennits Nielsen, der er glad for de fire år som byrådsmedlem og social- og sundhedsudvalgsmedlem, for det ville være svært at være stand in uden den erfaring at trække på.

Ditte Vennits Nielsen er født i Odense og har boet både i Ål­borg, Næst­ved, Aabenraa, Køben­havn, Kruså og nu i Padborg. Hun er et meget udadvendt væsen og kommer gerne ud til kunder og læsere.

“Jeg går stærkt ind for genbrug. Jeg hader at smide væk. Det var også derfor, jeg åbnede genbrugsbutikken. Jeg går op i miljøet og i at sortere mit affald. Gør jeg det forkert, står jeg på hovedet i skraldespanden for at rette op på fejlen. Jeg går varmt ind for bæredygtighed. Sådan har vi alle vore mærkesager,” siger Ditte Vennits Nielsen, der udover at være lokalpolitiker og reporter også er giftefoged i Aabenraa kommune og medhjælpende hustru for sin mand, der driver Tbn Service.

Hun er gift for anden gang, har tre voksne sønner og fem børnebørn, så der er nok at kaste sig over i en tilværelse, hvor arbejde og fritid går ud i et. 

På spørgsmålet om det at vokse med opgaverne også kan ende i et folketingskandidatur lyder svaret:

“Nej, det vil jeg ikke. Det er slet ikke mig. Jeg er lokalpolitiker”. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.