Marianna Jung (th) begyndte som besøgsven for Kirsten. I dag er de to uadskillelige venner.

Røde Kors søger fortsat besøgs­venner i Padborg og Kruså

Store smil og knus bliver udvekslet, da besøgsven Marianna Jung kommer på besøg hos Kirsten i Kollund.

46-årige Marianna Jung har et stort hjerte, og har været besøgsven i tre år. Det har hun bestemt ikke fortrudt, fordi det har givet hendes tilværelse en ny mening.

“Min mor døde for tre år siden. Det betød, jeg fik en masse tid til overs”, fortæller Marianna Jung, der er førtidspensionist og bor i et rækkehus i Kruså med min elskede kat som ven.

Efter moderens død kontaktede hun Røde Kors i Padborg for at høre, om der var brug for besøgsvenner.

Det var der i allerhøjeste grad. Der er nemlig en ret lang venteliste med ensomme, der ønsker at få en besøgsven.

“Jeg kom til en samtale, hvor jeg skulle fortælle lidt om mig selv. Efter samtalen blev jeg så “parret” med en, der havde nogenlunde de samme interesser som jeg selv”, fortæller Marianna Jung, som var utrolig heldig.

Personen som hun blev besøgsven for, boede nemlig i umiddelbar nærhed af Marianna. 

Kirsten havde mistet sin mand i 2020 og var ligesom delt i to.

“Jeg manglede noget i mit liv og var ensom. Jeg havde min kat, og den var mit eneste selskab. Derfor henvendte jeg mig til Røde Kors for at få en besøgsven. At det lige blev Marianna, det var som kaldet fra himlen”, fortæller Kirsten.

De to har fået et fantastisk venskab. De ses jævnligt, ser film, diskuterer hverdagsting, snakker, tager på ture og handler og spiser på café.

“Vi passer utroligt godt sammen. Vi er begge “skøre kattedamer” og vi er nærmest som mor og datter”, fortæller de.

Ny leder

I sommer ønskede den tidligere leder af Besøgstjenesten i Røde Kors, Sabine Heermeier, at træde tilbage, fordi hun havde rundet de 70 år. Nu syntes hun, der var brug for yngre kræfter.

“Jeg er den yngste ud af 6 besøgsvenner. Jeg blev opfordret til at blive den ny leder, og det job tog jeg gerne på mig. Mit største problem er, at få flere besøgsvenner til tjenesten. Vi har venteliste på folk, der ønsker at få besøg. Så jeg beder til, at der er nogle, der melder sig”, fortæller Marianna Jung. 

Besøgsvennen og modtageren aftaler selv, hvor meget de skal se hinanden.  

“Det, der skal til, er, at man er åben og god til at lytte. Desuden skal man have empati for andre mennesker”, fortæller Marianna Jung, som peger på, at man som besøgsven bringer glæde og nærvær.

I nogle få timer er man ugens højdepunkt og er med til at give mening for et andet menneske. 

“Glæden ved at glæde andre er en helt særlig glæde”, siger Marianna Jung, som søger besøgsvenner, der gerne vil være med til at gøre en værdifuld forskel for andre. Interesserede kan kontakte hende på tlf. 2483 0945 eller på mail tiberius26@hotmail.com. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.