Vandrere, campister og andet godtfolk har fire hytter, tre shelters og værelser samt 30 standpladser til rådighed på Rinkenæs Camping.

Rinkenæshus Camping ligger i en grøn oase

Marcus Reinhardt og Hannah Schmidt er begge midt i 40’erne og har sadlet om fra storbylivet i Berlin til campingpladsejere i Rinkenæs. 

De overtog Rinkenæshus camping i august sidste år og har siden brugt tiden på at gøre den idylliske campingplads med 30 pladser i stand til kommende gæster. Parret har drevet biobutik i Berlin med bistro og vin. 

Marcus Reinhardt er sommelier. Hannah Schmidt er uddannet kok. Hendes søn går i Grå­sten Skole og har lært sig dansk på et halvt år.

“Vi har hørt, Danmark er et åbent land med venlige mennesker. Da vi søgte et nyt sted at drive vores forretning, udvidede vi radius mere og mere og endte til sidst i Rinkenæs. Vi opholdt os her og forelskede os i stedet,” fortæller Hannah Schmidt, der sammen med sin partner har nok at se til med at få alt gjort klart til campisternes rykind.

Dagsgæster

I øjeblikket kommer en del hollændere forbi. Senere følger tyskere, danskere og andet ferierende godtfolk. Parret har lavet blomsterkasser i gården, urtebed, som campisterne kan benytte sig af, og lader den grønne beplantning vokse, så den afskærmer campisterne fra vejen. Fire hytter og tre shelters gør det muligt for vandrere at få tag over hovedet uden selv at skulle slæbe på et telt. Gendarm­stien går lige neden for campingpladsen. Den tidligere ejer Gitte Dorthea Jensen drev stedet i tre år og har sat efterfølgerne ind i campinglivets gang.

“Her kommer mange dagsgæster på vej sydfra mod Skandinavien eller omvendt skandinavere på vej mod Tysk­land eller længere sydpå. Rinkenæs­hus camping er et godt sted for folk, der skal på indkøb eller til arrangementer syd for grænsen. Mange beslutter sig for at blive længere, når de først er her,” fortæller Marcus Reinhardt, der sammen med en håndværker er ved at opføre et overdækket udekøkken ud mod vejen, hvor pølsevognen tidligere stod.

Berlinere

Parret er fødte berlinere og har lagt deres liv om med flytningen til Rinke­næs. De er interesserede i at rumme den stedlige landsbyfestivitas med juletræ – som de havde i julen – og også med den traditionelle julemand på Rinkenæs­hus. Hvad de gør med det tidligere madsted og cafeteria, har de ikke helt besluttet endnu. Fore­løbig kan folk komme ind og få en kop kaffe. De lejer også værelser ud, og det er muligt at købe brød og fornødenheder til et måltid mad. Der er butik og restaurant lige i nærheden, så folk camperer ikke på tom mave.

Der er nok at se til for campingpladsejerne, der har solgt hus og afhændet butik i Berlin og er flyttet ind i overetagen af Rinkenæs­hus. De er ved at komme online med bookingen og få gjort alt klart til at tage imod flere gæster.

“Vi ser os selv som gæstgivere. Folk kan komme og bo og nyde at være i naturskønne grønne omgivelser. Det er herligt at arbejde med mennesker, som er på ferie, for de er i reglen glade og tilfredse,” fortæller Marcus Reinhardt, der regner med, budskabet om den grønne oase ved Sejrs­vej vil brede sig i det ganske land og langt ud over landegrænsen ved Flens­borg Fjord. ■

Marcus Reinhardt og Hannah Schmidt overtog i august Rinkenæshus Camping og er ved at have alt klappet og klart til sommerens rykind i grønne omgivelser.

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 20. juni 2024

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.