Ringriderfrokosten bliver droppet

Af Gunnar Hattesen

Den traditionsrige ringriderfrokost i forbindelse med Gråsten Ringridning bliver droppet i 2018.

Det oplyste formanden for Gråsten Ringriderforening, Bo Hansen, på foreningens generalforsamling. på Benniksgaard Hotel.

Sidste år deltog der 265 mennesker i frokosten, men antallet skulle have været oppe på 400 personer, for at det økonomisk hang sammen.

Samlet kom ringriderfesten ud med et underskud på 40.000 kroner, og der er nu kun 30.000 kroner tilbage i kassen. Det er baggrunden for, at bestyrelsen har måttet træffe den svære beslutning at afskaffe ringriderfrokosten.

“Vi synes ellers i bestyrelsen, at vi igen i år havde strikket et rigtigt fint program sammen med godt musik fra Tip-top, en kvindelig gæste taler fra øverste skuffe i form af overborgmester i Flensborg Simone Lange, dejlige festtaler, god blæser musik, dejligt mad, oplagt toast master, øl i hanerne og snaps på borderet”, sagde Bo Hansen, som konstaterede, at der ikke er opbakning nok til ringriderfrokosten i den form, den har nu.

“Frokosten belaster negativt rent økonomisk, og tilslutningen er som sagt dalende. Vi har derfor også allerede nu besluttet, at vi ikke kan blive ved med at afholde en ringriderfrokost i Gråsten, på den måde vi har gjort i årtier. Der bliver altså ingen ringriderfrokost i 2018, Men vi forsøger at lave et ringriderbal i stedet for”, lovede Bo Hansen.

Her kan folk starte op med den traditionsrige fugleskydning, og hvor man så efterfølgende kan melde sig til ringriderballet, hvor der bliver serveret en buffet, bestående af mad, musik og lidt underholdning, men hvor fest og ballade, er i højsædet.

“Der vil derfor ikke være nogen inviterede gæster, og der vil ikke være nogen smukke kvindelige gæstetaler”, nævnte Bo Hansen. ■

blank