Jan Riber Jakobsen modtager Ridderkorset efter 18 års uafbrudt medlemskab af byrådet.

Ridderkors til Jan Riber Jakobsen

Gud, konge og fædreland er De Konservatives grundværdier. 

Forleden kunne den utrættelige konservative spids i Aabenraa Byråd, Jan Riber Jakobsen, Padborg, lade sig hylde som Ridder af Dannebrog efter 18 år som medlem af byrådet.

Jan Riber har været aktiv i politik siden 1999, hvor han blev medlem af Det Konservative Folkeparti.

Han stammer fra Gram, hvor man dengang havde en konservativ borgmester. Det fik ham til at fatte interesse for De Konservative.

I 1984 flyttede Jan Riber til Padborg i forbindelse med sit arbejde ved DSB. Forinden havde han været i København, hvor han mødte sin kommende kone Inge. De blev gift i 1989 og flyttede ind i DSB-blokken. I 1990 købte de hus på Nørregade, hvor de den dag i dag stadig bor sammen med deres søn Daniel.

Politisk karriere

Jan Riber har et langt og spændende aktivt politisk liv bag sig.

Fra 2001 til 2006 sad han i det daværende Bov Kommune, og siden 2007 har han været medlem af Aabenraa Byråd.

Han har været formand for Plan- og Trafikudvalget, været formand for Arwos fra 2014-2018 og har siden 2018 været formand for Privatbanen. 

Jan Riber har siden 2012 været formand for Padborg Fjernvarme, og har været med i bestyrelsen for trafikselskabet Syd, hvor han i dag sidder i repræsentantskabet. Jan Riber har været medlem af samtlige udvalg i byrådet undtagen socialudvalget.

“Jeg er yderst beæret over at have fået tildelt den fine orden, og jeg takker min familie for at have bakket mig op i alle årene. Uden dem kunne jeg ikke have været aktiv i så mange år. Jeg er også taknemmelig for, at have været en del af De Konservative og den tillid, partiet har vist mig. Nu glæder jeg mig til at komme i audiens og takke for ordenen”, fortæller en glad Jan Riber Jakobsen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80