Benjamin Richsør er selvstændig massør i lokalerne bag Teddys Salon i Egernsund, hvor skader og skavanker kommer i kyndige hænder hos Richsør Massage.

Richsør Massage er åbnet i Egernsund

35-årige Benjamin Richsør er uddannet massør og startede forleden egen praksis bag Teddys Salon i Egernsund under navnet Richsør Massage. 

Her behandler han fysiske skavanker og skader, som han er uddannet i at have et godt tag på.

“Det gør ondt at gå til massøren, for man tager fat på noget, som skal behandles. Til gengæld har man det godt bagefter,” siger massøren, der bor i Egernsund med hustruen Pernille og to børn.

Han er oprindeligt uddannet VVS’er og stammer fra Sjælland, men besluttede at gå nye veje, da han manglede perspektiver i sit faglige liv.

“Som ung får du at vide, du skal gøre det, du er god til. Jeg var glad for at være VVS’er, men som en, der er god til at bruge hænderne, kan man jo også blive behandler,” siger Benjamin Richsør.

Behandlinger

Halvdelen af tiden er han ansat som massør hos kiropraktorerne på Kongevej i Sønderborg. Tirsdag, torsdag og lørdag masserer han skader og skavanker i dybden hos folk med behandlingskrævende fysik på Sundgade i Egernsund.

“Massage er overset som behandlingsform. Vi kan ikke få en autorisation. Du kan få støtte til fysioterapi og kiropraktik, men ikke til massage. Der er forsikringer, som betaler massage. Det er godt og velgørende. Du kan nærmest ikke få for meget massage. Det sætter blodomløbet i gang og afhjælper spændinger før og efter store sportspræstationer for eksempel,” siger massøren, der også giver hot stone behandlinger.

Med tiden vil han gerne være biopat behandler. Der indgår kostvejledning, mikrobiologi og næringsstoffers indvirkning på kroppen også i behandlingen.

“Tyskerne har det, der kaldes Heilpraktiker, som ikke er så kendt, men vinder mere udbredelse i Danmark. Det kunne jeg godt tænke mig at gå mere ind i med tiden,” fortæller massøren.

Han arbejder desuden med kompression, der går ud på at få væske ud af benene eksempelvis ved brug af trykstøvler, som kan give lette ben efter fysisk anstrengelse og for folk med vand i benene.

Efternavnet Richsør har parret erhvervet sig som en kombination af deres tidligere efternavne, som for hans vedkommende var Sørensen og hendes Richartz, så det navnetræk har de helt for sig selv. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.