I flere timer besøgte Prinsesse Marie landsstævnet. Hun blev ledsaget af borgmester Erik Lauritzen og flere officielle fra beredskabet. Foto Lene Neumann Jepsen 

Prinsessen brænder for beredskabet

Det var en meget interesseret og engageret Prinsesse Marie, der lørdag lagde vejen forbi Beredskabsforbundets landsstævne i Gråsten.

Mere end 500 frivillige beredskabsfolk fordelt på både ungdoms- og voksenhold dystede i weekenden på Ringriderpladsen i Gråsten.

De frivillige skulle vise deres færdigheder i brandslukning, højderedning, håndtering af tilskadekomne og mange flere discipliner. Der var meget man kunne følge med i fra sidelinjen og den lejlighed greb HKH Prinsesse Marie og besøgte stævnet.

Det var en veloplagt og meget interesseret Prinsesse Marie, der kom til Gråsten. Hun gav sig god tid til en rundtur på Ringriderpladsen og fik ved mange af banerne forklaret præcis de discipliner, der blev dystet i. 

Især ungdomsbrandkorpsene fangede Prinsessens interesse og hun fik en snak med flere af de deltagende korpsmedlemmer.

Prinsesse Marie er selv uddannet i Beredskabsstyrelsen og har som projektmedarbejder særlig tilknytning til de frivillige beredskabsfolk. Hun kunne derfor følge meget godt med i hvad der foregik på banerne og fik undervejs flere snakke med deltagerne. ■

Tekst og fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27