Byrådsmedlem Preben Storm fylder 60 år.

Preben Storm fejrer stor rund fødselsdag

Det socialdemokratiske byrådsmedlem, Preben Storm, Rinkenæs, fylder fredag den 8. maj 60 år. 

I næsten 20 år har Preben Storm siddet i byrådet for Socialdemokratiet. Først blev det 4 år i Gråsten Kommune og siden 15 år i Sønderborg Kommune.

Noget af det, der i alle årene har holdt ham til den politiske ild, er det engagement, man kan skabe i kommunalpolitikken.

“Det interessante er, at de beslutninger, man træffer, er der man bor,” siger Preben Storm, der i mange år har været fællestillidsmand på Danfoss.

Udgangspunkt i mennesket

For Preben Storm er det vigtigste, at der er fokus på mennesket. Han mener, at vi har et socialt ansvar for hinanden.

“Vi skal ikke gå efter at hjælpe gennemsnittet. Vi skal hjælpe de svageste i samfundet. Det skal være den laveste fællesnævner,” mener Preben Storm.

Preben Storm er formand for Seniorudvalget i Sønderborg Kommune. Sidste år var han, i forbindelse med sagen om Dalsmark Plejehjems udbudssag, tilhænger af at lade plejehjemmet gå tilbage til kommunen. Det skabte stormvejr. Han påpegede i samme sag, at han på ingen måde ønsker at lukke Dalsmark Plejehjem.

Politik igennem hele livet

Preben Storm har altid haft politik tæt ind på livet. Hans forældre var ikke engagerede i politik, men han er ikke desto mindre meget bevist om at være vokset op i et socialdemokratisk hjem. Allerede i folkeskolens overbygning blev han medlem af Greenpeace, og da han senere kom ud på den anden side af folkeskolen, begyndte han at engagere sig i politik for Socialdemokratiet.

Fødselsdagen bliver fejret med de nærmeste, fordi større forsamlinger endnu ikke er tilladt. Preben Storm er gift med Jette Storm. Parret har sammen to børn, Kathrine på 26 år og Nanna på 25 år. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72