Artikelbeskrivelse

Plejecenter bliver delt i to

Af Søren Gülck
Forstander på Dalsmark Plejecenter i Rinkenæs, Andreas Nielsen, der hidtil også har stået i spidsen for Danske Diakonhjem Fritvalgsordning, overdrog 1. december ledelsen af Fritvalgsordningen til sin kone, Maibritt Nielsen.
Begrundelsen for at adskille Plejecentret og Fritvalgsordningen sker se på baggrund af, at Danske Diakonhjem Fritvalg som den ene af i alt to udbyder i oktober vandt opgaven med at udbyde privat hjemmepleje i hele Sønderborg Kommune.
Maibritt Nielsen har været ansat på plejecentret som afdelingssygeplejerske siden 2008.
Hun har et indgående kendskab til ledelsesstilen og medarbejderstaben. Derfor var det nemt for et enigt ansættelsesudvalg at ansætte Majbritt Nielsen efter at stillingen har været slået op.
Danske Diakonhjem Fritvalgsordning overtager officielt opgaven med privat hjemmepleje fra 1. januar 2016.
”Allerede nu mærker vi en stor tilgang af nye klienter. Vi har netop rundet 250 klienter, og vi forventer, at fremgangen vil fortsætte ind i den nye år”, siger Maibritt Nielsen.
Stor opgave
”En af de store opgaver bliver at udvikle og klæde personalet på rent fagligt til at løfte opgaverne”, siger Maibritt Nielsen.
For tiden er der 65 ansatte i Fritvalgsordningen, og hun forventer at udvide medarbejderstaben i det nye år.
Medarbejderne ledes dels fra Rinkenæs , dels fra Sønderborg, hvor medarbejderne også kører ud fra. 

Leder af Dalsmark Plejecenter, Andreas Nielsen, overdrager ledelsen af Fritvalgsordningen til sin kone, Maibritt Nielsen. Foto Søren Gülck

Leder af Dalsmark Plejecenter, Andreas Nielsen, overdrager ledelsen af Fritvalgsordningen til sin kone, Maibritt Nielsen.
Foto Søren Gülck