Artikelbeskrivelse

Hygge og musik på Center Pub

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
I 9 år har Morten Latter stået bag baren på Center Pub i Ulsnæs-Centret i Gråsten – det første år som forpagter og de seneste 8 år som ejer.
I 7 af de 9 år har bandet ’The Noodles’ været husband hos Morten Latter, men den epoke blev forleden afsluttet.
Der spillede bandet nemlig afskedskoncert på selvsamme sted, hvor de i sin tid startede deres musikalske karriere. Scenen på pubben blev udgangspunktet for bandets succes, og de er senere kommet til at spille rundt i hele Sønderjylland.

Nyt husband

I fremtiden er det dog et nyt navn der vil have hjemme på den lille ikoniske scene og dermed agere husband og hovednavn hos Center Pub.
Det er bandet ’Man with Manners’, der er tale om, og det forventes at de årligt vil spille 2-3 koncerter for de danseglade gæster på musik- og sportsbaren.

Stamgæster og unge mennesker

Morten Latter har nok at se til på sin lille pub i Ulsnæs-Centret, og med hjælp fra sine 4 deltidsansatte lykkes det ham at holde åben 362 dage om året.
Med kun 3 lukkedage årligt, der bruges på at skrubbe, male og shine lokalet op, er der gode muligheder for et godt kundegrundlag.
Der er nemlig ikke kun stamgæsterne der nyder godt af de få lukkedage og lange åbningstider, men også byens unge mennesker kan lide at gå i byen i weekenderne, til sportsbegivenheder eller efter arrangementer som Oldtimerløbet og vinterens julefrokoster.
Hver anden weekend er der livemusik på pubben, og så danser gæsterne indtil de sidste går hjem og Morten Latter lukker baren ned.
Det er livemusikken, der især tiltrækker folk, men det at afholde livemusik er ikke, som det var engang.
Derfor styrer Morten Latter selv musikken det meste af tiden, og med sin fortid som DJ, har han et godt øre for god musik. Alligevel holder han dog fast i livemusikken så ofte, som det kan lade sig gøre, idet han mener, at det er med til at fastholde gæsterne

Gråsten er en fantastisk by

Festen skal nemlig fortsætte i Gråsten, og selvom der er alternativer i både Sønderborg, Aabenraa og Flensborg mener Morten Latter, at Gråsten og Center Pub tilbyder noget unikt. Han brænder for, at hans branche også skal overleve i en mindre by, og han mener generelt, at Gråsten er et fantastisk sted. Her flytter han aldrig fra, og med sit engagerede medlemskab i bestyrelsen i Gråsten Handelsstandsforening gør han sit for, at byen skal trives.

Kro bal

Derfor har han også planer om, at Center Pub skal udvikle sig og imødekomme efterspørgslen.
Til foråret har han således planlagt afholdelse af kro bal, hvor det voksne publikum kan spise lækkert mad og danse til god musik 1 gang i måneden. Dermed sker det lidt nyt på Center Pub i Ulsnæs-Centret og med det nye husband ’Man with Manners’, er Morten Latter sikker på, at der stadigt bliver festet i Gråsten. 

Morten Latter holder åbent 362 dage om året på Center Pub. Foto Tove Hansen

Morten Latter holder åbent 362 dage om året på Center Pub. Foto Tove Hansen