Padborg Sangkor fylder 80 år. Her er et billede fra 1973.

Padborg Sangkor fejrer 80 års fødselsdag

Padborg Sangkor afholder deres traditionelle forårskoncert i Multisalen på Lyreskovskolen tirsdag den 17. maj kl. 19.30.

I år fejrer man også foreningen 80-års fødselsdag.

Koret blev oprettet i februar 1942. Dengang som en del af Padborg Ungdoms- og Foredragsforening. 

Efter nogle år anmodede korets bestyrelse om at blive udskilt og blive en selvstændig forening med egne vedtægter. Efter forhandlinger med Ungdomsforeningen blev det en realitet.

“Som et kuriosum kan jeg nævne, at man også overtog klaveret. Det er på forunderlig vis bortkommet på et eller andet tidspunkt og ikke fundet siden”, fortæller næstformanden Ahti Hakala.

Gennem årene har der været mange dirigenter. 

“Når en dirigent får nyt arbejde og er nødt til at forlade koret, er det generelt et temmelig stort problem at skaffe en ny dirigent. De hænger nemlig ikke på træerne”, fortæller Ahti Hakala.

Mangler sangere

Gennem årtierne er der blevet sunget mange spændende sange. Fra fædrelandssange, salmer, viser, gospels, traditionelle spirituelles til folkesange med værker af Mozart, Bach og Beethoven. Men også nyere sange fra ABBA, Beach Boys og The Beatles har været fremført.

“Vi har desværre et problem med at hverve nye sangere til koret. Folk har så mange tilbud at vælge imellem. Men vi vil gerne give et tilbud om at melde sig ind i Padborg Sangkor”, siger Ahti Hakala. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.