Det nye Told- og Skattemuseum på Oldemorstoft blev indviet med 50 inviterede gæster, hvor museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff bød velkommen.

Padborg får nyt told- og skattemuseum

På museet Oldemorstoft er der åbnet et nyt museum. Efter 10 år kamp lykkedes det at få det nye Told- og Skatte­museum til Padborg.

Prominente mennesker var forleden inviteret til åbningsreception. 

“Det er blevet en meget spændende og fascinerende udstilling. Ved hjælp af en stædig Venstregruppe i Aabenraa byråd, lykkedes det gudskelov at gennemtrumfe at udstillingen skulle ligge i Padborg”, fortalte byrådsmedlem Jens Wistoft (V), der for 10 år siden var med til at arbejde for sagen. 

Efter udstillingen blev åbnet af formand for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørgen Riise, var der tid til at opleve udstillingen. Specielt Toldkammeret var godt besøgt, og her var der masser at se på.

Museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff fortalte om idéen, opbygningen og grundlaget for den nye udstilling.  

“Vi etablerer et børne- og formidlingsområde med told og skat som tema til næste år. Vi håber, at kunne lokke flere børn til på denne måde”, fortalte museumsinspektøren. 

Ved Genforeningen blev grundlaget for byen Padborg grundlagt med masser af trafik hen over grænsen. ■

Formand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørgen Riise åbnede den nye udstilling. 

blank

Toldkammeret var godt besøgt og her kunne gæsterne se mange spændende ting.

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.