Dyrlæge Stig Majlandt

Nyt loktalt dyrehospital på 800 km2 i Sønderborg

Efter mange års tanker og planlægning, er Dyrehospitalet Gråsten & Sønderborg nu i fuld gang.

Når man træder ind ad døren på Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg, bliver man først mødt af smilende ansigter i receptionen. Kort efter opdager man uundgåeligt et stort vægmaleri af en gravhund og en labrador, malet af street-art kunstneren Andreas Welin.

På den anden væg sidder en kat; og billederne har et formål. Dyrehospitalet er opdelt, så hunde og katte ikke kommer i for tæt kontakt. På den måde får især kattene en roligere oplevelse, når de aflægger visit på dyrehospitalet.

Tegnet til dyreklinik

Karina Ryborg, Stig Majlandt og Mikkel Markussen er de tre dyrlæger, der er gået sammen om projektet. Dyrehospitalet er fra starten tegnet til formålet. Fra kaffemaskinen i receptionen til udstyret i laboratoriet, er alle detaljer tænkt igennem. 

Et stort forberedelsesrum leder op til operationsstuerne. Det sikrer, at både effektiviteten og hygiejnen er i top. Dyrenes velfærd sikres ved, at de dyr, der er i burene, overvåges med livekameraer, så dyrlægerne hele tiden kan holde trit med dem. 

Hvis ikke kameraerne er tilstrækkeligt til at overse dyrene, har dyrlæge Gregers “Kido” Høilund-Carlsen – i form af et vægmaleri – også fået en plads på væggen på én af stuerne. På dyrehospitalet har 9 dyrlæger, 9 veterinærsygeplejersker og 2 elever deres daglige gang.

Specialernes hus

Et af formålene, med at slå dyrehospitalerne sammen, er at samle flere specialiserede dyrlæger under ét tag, siger ejerne.

“Det skaber en utrolig dynamik,” siger Mikkel Markussen om dyrehospitalet.

“Vi specialiserer os sammen i et fagligt fællesskab,” tilføjer Stig Majlandt. 

For dem betyder det, at alle får gavn af den vidensdeling, der er på dyrehospitalet. Foruden vidensdeling er også laboratoriets værktøjer en vigtig grund til, at de har slået pjalterne sammen. Dyrehospitalet har anskaffet et apparat, der lige nu kan analysere blodprøver på 14 sekunder. Om få uger er dét tal nede på blot 2 sekunder. Det har stor betydning i dyrlægernes hverdag, fordi hastighed, i yderste konsekvens, kan være et spørgsmål om liv eller død. Skal en blodprøve sendes ud af huset, for at blive analyseret, kan det tage op til 2 dage, før der er svar.

Lokalt og centralt

Placeringen ved Porten i Sønderborg har været vigtig for ejerne. Det betyder nemlig, at man kan nemt kan komme dertil fra motorvejen, og at det derfor er nemt for hele Als og Gråsten-området at komme til dyrehospitalet. 

Selvom dyrlægerne rykker væk fra dyrehospitalerne i det indre Sønderborg og Gråsten, har de forsøgt at sørge for, at alt ikke er anderledes. Når man kommer ind i receptionen, bliver man ofte mødt af et kendt ansigt, forklarer de. Medarbejderne er nemlig de sammen som før, bygningen og placeringen er blot ny. ■

Dyrlæge Mikkel Markussen

blank

Dyrlæge Stig Majlandt

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72