Til højmesse og præsteindsættelse i Nybøl Kirke. Karen Møldrup Rasmussen (til højre) er den nye sognepræst i Nybøl og Sottrup Sogne, her føres hun i procession af provst Anne Margrethe Hvas.

Ny sognepræst indtager prædikestolen for første gang i Nybøl og Sottrup

Det sidste klokkeklang lyder, og dørene går op. Inde i den gamle middelalderkirke i Nybøl kommer den 43-årige Karen Møldrup Rasmussen gående. Ved siden af hende går provst Anne Margrethe Hvas.

Kirken er fuld, både af venner og familie til Karen Møldrup Rasmussen, men også af menighedsrådet og sognebørn, der er kommet for at få et glimt af den nye sognepræst.

Karen Møldrup Rasmussen blev søndag indsat som ny sognepræst i Nybøl og Sottrup Sogne.

Det skete med to indsættelses-gudstjenester. Den første fandt sted i Nybøl Kirke og den anden i Sottrup Kirke.

I sin indsættelsestale sagde provst Anne Margrethe Hvas, at hun håbede, at Karen Møldrup Rasmussen ville komme ud i hver kringelkrog i de to sogne. Sammen med indsættelsestalen oplæste provsten et godkendelsesbrev fra biskop over Haderslev Stift, Marianne Christiansen.

Karen Møldrup Rasmussen er nordjyde, men kommer fra en stilling som sognepræst i Allerød nord for København. Hun glæder sig til at møde et andet nærvær i et landsogn end i et bysogn. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50