Ny cheftræner i GB er formet af et liv med fodbold

Den nye cheftræner for førsteholdet, Elmedin Kasumovic, har spillet i Gråsten Boldklub i mange år. Han kender truppen på et personligt plan.

Ny cheftræner i GB er formet af et liv med fodbold

Fodbold har altid fyldt meget i den nye cheftræner for Gråsten Boldklub, Elmedin Kasumovic’, liv. 

Det fortsætter det med.

Siden han var 5 år, har fodbold været en fast del af Elmedin Kasumovic’ liv. Han er cheftræner for Gråsten Boldklubs førstehold, som han styrer sammen med assistent- og målmandstræner Torben Petersen.

Fodboldfreak

Fodbold har altid været en stor del af den nye cheftræners liv.

“Jeg elsker fodbold. Jeg er en fodboldfreak. Alt i mit liv har altid handlet om fodbold,” siger Elmedin Kasumovic. 

I det daglige arbejder han for Müller Gas Equipment i Sønderborg. Når ikke han er dér, beskæftiger han sig med fodbold.

“Fodbold fylder en kæmpe del af mit liv. Enten er jeg på arbejde, til fodbold eller derhjemme med fodbold i baggrunden. Vi ser næsten ikke andet end fodbold.”

Naturligt valg

Da Elmedin Kasumovic blev spurgt, om han ville være træner, kom det ikke som en overraskelse.

“Jeg har på en måde altid været klar på det, så da de kom og spurgte mig, følte jeg, at jeg var klar på det,” siger han. 

Cheftræner-stillingen overtager han fra den tidligere cheftræner, Carsten Kock. 

Elmedin Kasumovic er efter den første måned glad for sin nye rolle på holdet. 

“Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være træner, når jeg kom lidt op i alderen. Jeg har forberedt mig mentalt de sidste par år, hvor jeg selv har spillet, og synes, at overgangen har været god,” siger han.

Linjerne trækkes

Elmedin Kasumovic har selv spillet i Gråsten Boldklub i mange år. Han kender derfor truppen på et personligt plan, og er vant til at spille side om side med det mandskab, han nu har ansvaret for. 

Derfor skal der også være en skillelinje mellem ham og truppen, siger han.

“Der skal være en vis afstand mellem trænerne og spillerne, men i vores klub er det sociale meget godt, så vi kan heller ikke helt lade være med at fyre jokes af og drille hinanden; men selvfølgelig skal man tage lidt afstand. De skal kunne respektere og acceptere mine beslutninger. Det skal ikke gå over i jokes og pjat.” ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.