Linet Songest samlede denne gang ind elektronisk til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, og hun er meget overvældet over de mange opmuntrende og omsorgsfulde kommentarer hun fik i forbindelse med donationer på i alt 21.875 kroner. Foto Ingrid Johannsen

Linet Songest samlede 21.875 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse

Som kræftpatient ved 34-årige Linet Songest fra Rinkenæs alt om, hvor vigtigt det er at være en del af Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling, som søndag løb af stablen. 

Hun samlede ind elektronisk via sin Facebook side ikke kun på grund af Corona, men fordi hendes krop er træt som følge af kræftbehandlingen.

“Jeg satte et mål på 3.000 kroner, men kunne hurtigt se, beløbet doneret i mit navn bare steg og steg. Så satte jeg det til 5.000 kroner og 10.000 kroner. Da jeg nåede 15.000 kroner, turde jeg ikke gå højere op,” fortæller Linet Songest.

Da hun læste den samlede sum på 21.875 kroner doneret i hendes navn i løbet af et par dage, turde hun næsten ikke tro sine egne øjne.

“Det er bare så overvældende. Tænk at der findes så mange gode mennesker, der vælger at vise omsorg og komme med opmuntrende bemærkninger,” fortæller Linet Songest, der synes, det har været en lille smule bedre at samle ind elektronisk end at gå rundt med raslebøssen.

Selv om man skulle tro, det er mere personligt at stå foran folks dør, var det omvendte tilfældet for Linet Songest. Hendes opslag på Facebook med hendes personlige fortælling om kræften har ramt ikke bare hende, men hele familien, gav så mange opmuntrende og anerkendende kommentarer, at hun kun kan beskrive den følelse, hun sidder tilbage med som helt vanvittig fantastisk.

Opereret for kræft i hjernen

“Det er ikke så meget på grund af pengene. Indsamlingen går ikke ud på at bede om penge. Det er et tilbud. Jeg samler ikke ind for min egen skyld, men for din skyld, for dem, jeg ikke kender, og for min nabos skyld. En stor del af de indsamlede penge går til forskning. Kræft rammer hele familien. Når folk lærer mig at kende via Facebook har de tid til at tage stilling til, om de vil donere penge. Jeg kender næsten alle, der har bidraget. De har delt mit opslag med deres venner,” fortæller Linet Songest rørt.

Hun fik som 29-årig konstateret aggressiv brystkræft i 2016.

Efter behandling og udsigt til helbredelse fik hun i september 2020 konstateret kræft i hjernen. Brystkræften havde sat metastaser.

Det var hendes egen stålfasthed, der gjorde, kræften i hjernen blev opdaget i tide og fjernet under en operation på Odense Universitetshospital. Hun er behandlet med stråler og har netop afsluttet 18 kemobehandlinger. Nu er hun i immunterapi og får jævnligt scannet kroppen.

Familie

Trods det hårde og krævende sygdomsforløb opretholder den 34-årige kræftpatient et så normalt familieliv som muligt. Døtrene Liva på 12 år og Stella 10 år går i skole i Rinkenæs i det omfang, de kan på grund af Coronaen. 

Linets mand Chris driver et tømrerfirma sammen med sin bror.

De 21.875 kroner og især opmuntringerne og omsorgen, der fulgte med, betyder meget for familien Songest i Rinkenæs. ■

 

Linet Songest samlede 21.875 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse

Linet Songest har været igennem kemokure og strålebehandling, efter hun fik konstateret brystkræft i 2016, der i september 2020 viste sig at have sat metastaser i hjernen, så hun ved om nogen, hvor hårdt en cancerdiagnose rammer hele familien.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.