Niels Jessen nyder tilværelsen ombord på sin lystyacht, der ligger i Gråsten Havn.

Niels Jessen er stået til søs

I over 40 år har Niels Jessen drevet egen entreprenørvirksomhed. 

Ved siden af har han kørt brudepar til og fra kirken i Bentley, limousiner og Cadillac på deres lykkelig dag.

Nu har Niels Jessen afhændet entreprenørforetagendet og er gået ombord på en kæmpe Endragon yacht, som han har erhvervet sig.

Veteranbilparken og selskabet Limosyd beholder han som hobby. Skær­torsdag fyldte manden med svaghed for snurrende motorer til lands og til vands 70 år.

“Jeg har arbejdet for to. Sidste år afhændede jeg min entreprenørvirksomhed. Jeg er ikke kommet sovende til tingene. Nu vil jeg nyde tiden på min yacht Elegance,” fortæller Niels Jessen, der ikke føler sig gammel og stadig er så ungdommelig, at han ifølge eget udsagn kan hoppe og springe.

Veteranbiler

“Jeg har kørt med mange af Gråstens ældre mennesker, der har fået en tur i veteranbilerne og efterfølgende fået kaffe og kage hjemme hos mig på Tegl­krogen. Jeg overtog yachten, efter den var brændt og har brugt en formue til at sætte den i stand. Der er plads til 20-25 personer ombord. Jeg vil fortsat byde ældre mennesker på sejlture som på de gamle spritbåde med bockwurst og sennep og en snaps til. Sejlturen går til Sønderborg, hvor deltagerne bliver hentet i mine veteranbiler, og så kommer der et nyt hold med på køreturen. De kan så sejle med tilbage,” fortæller Niels Jessen, der har mange gode ideer til, hvordan man skaber liv og glade dage for den ældre befolkningsgruppe.

Brudekørsel

Han er kendt for sin kørsel både med brudepar og pensionister. Han vil fortsat byde turdeltagere på kaffe og islagkage og andre lækkerier på Teglkrogen.

“Jeg vil gerne gøre noget for andre mennesker. Jeg er ikke gået helt bagud af dansen, selv om jeg er kommet op i alderen,” fortæller 70-års fødselaren, der beholder sine bilflåde, ejendomme samt yacht, så længe helbredet holder til at bestride hele foretagendet.

Entreprenør­virk­som­he­den havde et dusin ansatte. Niels Jessen er kendt for at stå for fornøjelige sammenkomster i sin fødeby.

“Jeg er jo kun mig selv. Ægte­skaber holdt ikke. Jeg fik at vide, det var ligesom at være gift med en sømand,” siger Niels Jessen, der nu tager konsekvensen og går ombord på Elegance for at nyde sit otium.

Han har sejlkyndige til at styre skuden. Den slags har han ikke papir på, og så kan han hellige sig turen og underholde sejlgæsterne uden selv at stå ved roret. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.