blank

Mumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff viser stolt den nye børneudstilling frem, hvor man kan mindes de gode gamle dage på en spritbåd.

Museumsinspektør har 10-års jubilæum

Museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff fejrer 1. maj 10-års jubilæum på Told- og Grænsemuseet i Padborg, der tidligere hed Oldemorstoft.

Mads Mikkel Tørsleff er uddannet historiker fra Syddansk Universitet. Efter eksamen blev han ansat som udvikler på nogle museer, inden han i 2013 blev udnævnt til museumsinspektør i Padborg.

“Da jeg blev ansat på Oldemorstoft, var det et udpræget landbrugsmuseum, men igennem de sidste år har det udviklet sig, så fokus er på Grænsen. I adskillige år har vi diskuteret om navnet Oldemors­toft signalerede det, som museet i dag står for,” fortæller Mads Mikkel Tørsleff.

Da Told- og Skatte­museet for nogle år siden rykkede fra Køben­havn til Pad­borg, var det oplagt at finde et nyt navn. Derfor hedder museet nu Told- og Grænsemuseet.

“Vi har netop fået lavet en decideret børneafdeling, hvor børn – gerne ifølge med forældre eller bedsteforældre – kan lege gendarm og løse tre opgaver fra tre forskellige tidszoner iklædt en rigtig gendarmuniform med kasket. Det er et kæmpe hit og en oplevelse værd”, siger Mads Mikkel Tørsleff, der har brugt sine egne børn på 7 år og 10 år som prøveklude.

Museet har under Mads Mikkel Tørsleffs ledelse gennemgået en stor forandring. Det fremstår i dag mere spændende og tidssvarende. Besøgs­tallet er også stigende.

“Jeg har stadig mange gode idéer, som venter på at blive ført ud i livet her på Told- og Grænsemuseet”, siger Mads Mikkel Tørsleff. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.