Martin Schröder har sammen med sin mor, Britta Kerk, købt Bov Kro. Til højre ses Bjartur Petursson.

Mor og søn har købt Bov Kro

Den historiske kro, Bov Kro, er netop blevet solgt.

Det er Bjartur Petursson og hustruen Ragga Jonsdottir, som pr. 1. maj har solgt den 457 år gamle kro til Martin Kerk Schröder og Britta Kerk.

“Ja nu er vi jo så både arbejdsløse og hjemløse”, griner Bjartur Petursson, der har ejet kroen i godt 14 år. 

Men det er nu ikke hele sandheden. For selvom overtagelsen er sket, får Bjartur og Ragga Petursson lov til at blive boende på kroen. De skal nemlig hjælpe med en glidende overgang af driften.

Martin Schröder får hjælp af sin mor, Britta Kerk, som vil tage aktivt del i driften.

“Jeg begyndte faktisk i restaurationsbranchen som 15-årig som opvasker på Bov Kro. Herefter gik jeg i lære som kok på Restaurant Knapp ved Aabenraa”, fortæller 28-årige Martin Schröder, som efter endt læretid har hentet viden og lærdom både på Hindsgavl Slot og Hotel Europa.

Han var både souschef og køkkenchef, dels i Aabenraa, dels på Fox and Hounds i Sønderborg. 

“Jeg har altid gerne villet være selvstændig, men det lå ikke lige i kortene at det skulle være nu”, fortæller Martin Schröder.

Menukort

Det var moderen Britta, der bor skråt overfor Bov Kro, der kom med idéen om, at de skulle springe ud i det og købe Bov Kro.

“Vi vil drive den videre i den gode ånd med de traditionelle retter på menukortet. Selvfølgelig vil vi også sætte vores eget præg på kroen hen ad vejen”, fortæller Martin Schröder, der fastslår, at alle aftaler, der er indgået, fastholdes. 

“Naturligvis skal der stadig holdes store fester på Bov Kro”, tilføjer Martin Schröder.

Bjartur og Ragga Petursson rejser om kort tid på ferie på New Zealand. Herefter flytter de til Fyn, hvor deres børn bor.

Bov Kro blev sat til salg for halvandet år siden for knap 7 millioner kroner. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.