blank

28-årige Mads Nielsen har travlt med MN Have Service ikke mindst på denne årstid, og så har han overtaget Trappens Hjemmeservices portefølje, og det giver også lidt at se til.

MN Have Service er på den grønne gren

28-årige Mads Nielsen fra Rinkenæs prøver sig selv af med sit firma MN Have Service og har på den måde fundet ud af, hvor hans ekspertiser ligger.

“Vi fælder en del træer for tiden, klipper hække og stubfræser. Vi har lige stubfræset haver i Gråsten og omegn her i weekenden. Jeg har købt en større havetraktor og en slagle-klipper til at tage det høje græs. Flere går ind for konceptet vild med vilje, så græsset skal kun slåes to gange om året. Det bruger jeg slagle-klipperen til. Insekterne kan godt lide friskt slået græs. Det er lidt som det, man er til. Når man er motoriseret, er vi mere effektive,” fortæller den unge kvæglandmand, der har slået sig på græs og grene i villahaver hos husejere og sommerhusområder.

Der er rigeligt at se til, så MN Have Service allierer sig med fagfolk i nødvendigt omfang. Mads Nielsen har kvindelig rengøringshjælp, der kan bistå med havearbejde, når hun ikke svinger pudsekluden. Han har indforskrevet Dres Friis fra Trappens Hjemmeservice i Alnor til forefaldende arbejde, som de overlader til hinanden alt efter, hvad de er bedst til. MN Have Service har overtaget Dres’ portefølje. Dres døjer med knæ og ryg og involverer sig i havearbejde og praktiske gøremål i det omfang, han overkommer det.

“Dres skal nok komme tilbage, når fysikken bliver bedre,” siger vennen Mads Nielsen, der har en kompagnon i Haderslev, som er behjælpelig med topkapning af træer.

Stor kundekreds

I det forløbne år har den ihærdige alt mulig mand kastet sig ud i lidt af hvert som flisebelægning og reparation af tage og vildthegn. Det har gjort ham klart, hvad det er, han er bedst til, og hvilke opgaver han hellere må overlade til andre fagfolk. Mads Nielsens speciale er at samle opgaver, så der bliver fræset og klippet i bestemte områder på én gang, så kunderne har glæde af, MN Have Service ikke skal rykke ud flere gange.

“Vi har vore kunder i Bov og Gråsten over mod Sønderborg. De folk, der kender mig, bestiller min Have Service til opgaver år efter år. Det må betyde, de er tilfredse med det, jeg laver,” siger specialisten i de grønne områder, der lever højt på kunder, der kommer igen.

Om vinteren er han involveret i snerydning og sæsonbetonet arbejde i den mørke årstid. Desuden har Mads Nielsen købt hus og har lagt ny terrasse, så udover hus og hjem og arbejde i det grønne har han hustru, barn på to et halvt og en hund, så der mangler aldrig gøremål hverken privat eller fagligt hos Nielsens. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 21. marts 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.