Artikelbeskrivelse

Mindeord over Henning Bergholdt

Lørdag den 13. februar døde Henning Bergholdt og dermed mistede familie, venner og Gråsten Frivillige Brandværn en mangeårig vellidt og respekteret kammerat.
Henning Bergholdt, der boede i Egernsund, blev optaget som medlem i Gråsten Frivillige Brandværn i 1971.
Hurtigt blev han en del af fællesskabet, en ven og en kammerat, som alle kunne stole på.
Han var åben og ærlig og sagde altid tingene ligeud. Han deltog aktivt i debatter og diskussioner, men var også den, der kunne lægge problemerne bag sig og se fremad.
I 1983 blev Henning Bergholdt udnævnt til brandkaptajn, og det hverv bestred til 1994.
Henning Bergholdt var aktiv, ikke kun i Brandværnet, med også i Gråsten Ringridning, hvor kan var kendt som kanonkonge ved den årlige ringriderfrokost.
I brandværnet gik han gerne forrest og kæmpede for det, der lå ham på sinde. bl.a. grunduddannelse og røgdykkeruddannelse til alle aktive medlemmer. Han kæmpede også for, at Gråsten skulle have en stigebil på stationen, hvilket lykkedes i 1992.
Der herskede stor respekt omkring hans beslutninger som brandkaptajn og som indsatsleder. Vi glemmer aldrig, da Henning ved brand i Rinkenæs trak en livløs Rottweiler ud af et brændende hus.
Resolut kastede Henning sig over hunden, gav den kunstig åndedræt, hvilket betød, at hunden overlevede og fik flere gode leveår takke være hans indsats.
D. 31. januar 2009 blev Henning udnævnt til æresmedlem i Gråsten Frivillige Brandværn, og fratrådte dermed som aktivt medlem.
Vi vil huske Henning for hans stærke personlighed, en kammerat der blev lyttet til og som en, man altid kunne få vejledning og et godt råd af.
“En for alle og alle for en”
Æret været Henning Bergholdt´s minde.
Kammeraterne i Gråsten Frivillige Brandværn. 

Fhv. brandkaptajn Henning Bergholdt

Fhv. brandkaptajn Henning Bergholdt