blank

Demonstranter påberåbte sig lydhørt miljødagsordenen, som de langt fra mener, ITD lever særlig godt op til, selv om der både blev drøftet ny CO2 afgift, modullastvognstog og insektmotorveje langs landets færdselsårer.

Miljødemonstranter blev smidt ud

Flere gange under ITD’s nytårskur med transportminister Thomas Danielsen (V) på Lyren i Padborg blev taflet afbrudt af demonstranter med bannere med miljøbudskaber, uden de helt nåede at blive foldet ud. 

Den første begyndte at råbe højt ved mødets begyndelse, hvorefter han hurtigt blev fulgt til dørs af ITD’s medarbejdere.

“Det er fanme svært at få nye medarbejdere,” konkluderede ordstyrer Stefan Schou.

Da der var spørgsmål til ministeren, begyndte to kvinder at råbe op, hvorefter de også blev ekspederet mod udgangen efter indledningsvist at være blevet budt på champagne og kransekage.

“Hun køber nok ikke ind i butikkerne, for hun vil ikke have, varerne bliver transporteret derhen,” sagde en chauffør til en anden.

Ministerens gennemgang af transportrelevante emner og nytårskurgæsternes bemærkninger indeholdt ellers nyt om flere el-lastbiler, lastbil-ell-adestanderes indtog i Danmark, insektmotorveje i rabatten langs landets færdselsårer og ikke mindst en upopulær CO2 afgift på lastbilkørsel. Lige lidt hjalp det. De højrøstede demonstranter var ikke tilfredse med indholdet af ITD’s nytårskur, men gav udtryk for, kurgæsterne burde skamme sig over deres CO2 aftryk.

“Se hvad der sker omkring Jer. I Tyskland har de gennemskuet miljøhykleriet,” skreg den første, inden han i hast måtte forlade nytårskuren. ■

blank
blank

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 25. januar 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.