Kas Asmussen er rigtig sønderjyde, og er glad for, han for 15 år siden vendte tilbage til sin fødeby.

Majoren fra Bov

Fhv. major Kaj Asmussen, Bov, fylder mandag den 8. februar 85 år.

Han er født og opvokset i Bov, og er søn af en grænsegendarm, som under 2. Verdenskrig sad i Frøslevlejren og Neungamme.

Efter uddannelse som maskinmester fra 1950-55 i Kolding, mødte han ind på Bådsmands Kaserne I København for at aftjene sin værnepligt.

Her blev han uddannet våbenmekaniker og indledte dermed en lang karriere i forsvaret.

Han blev uddannet på korporalskole, sergentskole og officerskole, og var i en lang årrække udstationeret i Oksbøl, hvor han var en dygtig leder af værkstederne ved Hærens Kampskole.

Han var stolt af sit virke, opnåede grad af major og var også aktiv i Varde Faldskærmsklub og sprang 30 faldskærmsudspring ved Jægerkorpset.

For 15 år siden vendte han tilbage til fødebyen, og her danner han par med Lizzi, som var blevet enke ligesom ham selv.

Han var skolekammerat med Lorenz Wortmann, og det var de to, som var initiativtagere til stiftelsen af Bomlauget, som er en selskabelig forening, som har til opgave at passe på de gamle grænsebomme.

Kas Asmussen er et udpræget friluftsmenneske og elsker campinglivet. Sammen med Lizzi var han i mange år helårslægger på Frigård Camping i Kollund.

Han har tre børn. Eva er journalist og bor på Frederiksberg, Bjarne er lokofører instruktør og bor i Varde og Dorte er lærer på Frederiksberg. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83