En køber har vist interesse for at overtage den gamle mølle i Kruså, som atter sendes i udbud uden nogen mindstepris.

Måske ny renæssance til mølle i Kruså

Kort før nedrivningen af den gamle bevaringsværdige mølle i Kruså, fik Aabenraa Kommune en indikation om, at der var en mulig interesseret køber.

“Vi har derfor for nuværende sat nedrivningen i bero. Der har været afholdt møde i grundsalgsudvalget og økonomiudvalget, og så har byrådet nikket ja til at møllen igen kan komme i udbud”, fortæller borgmester Jan Riber Jacobsen (K). 

Planen er, at udbuddet varer 14 dage fra den 1. til den 15. marts. Herefter skal byrådet tage stilling til, om man vil sælge møllen på byrådsmødet i april.

“Det er en seriøs henvendelse, vi har fået. Planen er, at møllen bliver bevaret på en eller anden måde, mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt”, fortæller Jan Riber Jakobsen, som er glad for den nye udvikling.

Den gamle mølle er et vartegn for Kruså, og den kan få stor betydning for turister og vandrere fra Gendarmstien.

Der skal bruge mange millioner kroner på en renovering. Hvem den seriøse køber er, står hen i det uvisse i nogen tid endnu. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.