Gerd Bargum Petersen drejer i træ, hvor han skaber spændende kunstværker.

Lokale udstillere på Broagerhus

Publikum havde meget at se på, da der i weekenden var hobby- og husflidsudstilling på Broagerhus, som var arrangeret af Sundeved Husflid.

Blandt udstillerne var brødrene Kaj og Åge Jessen fra Skelde, som har kastet sig over 3D printe.

Med en 3D printer kan man i kunststof printe næsten alt. På udstillingen viste brødrene et utal af print af landbrugsmaskiner.

Noget af det der virkeligt vakte opsigt var en nøjagtig model af Christian X’s bro i Sønderborg. Na­Wturligvis med broklapper, der går op og ned.

Modellen er et bestillingsarbejde, der er fremstillet efter de originale tegninger af broen, så intet er overladt til tilfældighederne.

Der ligger flere hundrede timers arbejde i at udregne og printe broen.

Trædrejer fra Broager

Blandt de øvrige udstillere var Gerd Bargum Petersen, der er en inkarneret trædrejer. Han drejer ikke blot i træ, men skaber spændende og unikke kunstværker.

Han bruger mange timer i træværkstedet på Broagerhus. Her kan alle komme, og her finder man alt i værktøj, hvis man ønsker at gøre trædrejning til sin hobby. 

“Man er aldrig alene her, og fordelene ved det er, at der er masser af staldfiduser at hente”, fortæller Gerd Bargum Petersen.

Trædrejning har udviklet sig meget de seneste år, og nu drejer man mere end blot lysestager og små skåle. Nu skabes der spændende figurer – også i mange nye materialer som kogler og rødder mv. ■

Kaj og Åge Jessen fra Skelde har lavet en nøjagtig model af Chr. X’s bro i Sønderborg.

Skrevet af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.