Artikelbeskrivelse

Det lokale erhvervsliv støtter arbejdet for børn

Af Kristian Pallesen

SOS Børnebyerne retter en stor tak til erhvervslivet i Sønderborg Kommune. Ikke færre end 130 erhvervsdrivende har nemlig givet gevinster til den stand, som SOS Børnebyerne har på Catrhinesminde de sidste to weekender i denne måned.
“Det er en fantastisk ting, at vi kan indsamle gevinster fra mere end 130 erhvervsdrivende i Sønderborg kommune” siger Astrid Jensen, Broager, som er primus motor i SOS Børnebyernes stand på julemarkedet i Cathrinesminde i den kommende weekend og sidste weekend i november.
“Vi møder stor velvillighed, når vi hvert efterår går rundt i kommunens butikker og beder dem støtte os. Det er altafgørende for os og betyder, at vi kan præsentere en tombola med virkelig gode gevinster”
SOS Børnebyerne holder til i Historisk værksted, hvilket tilmed giver de besøgende en museumsoplevelse. Historisk værksted er indrettet som en teglværksarbejder kunne have boet i 1940-50erne med f.eks. brændekomfur og kakkelovne. “Det vækker minder om ens barndom eller bedstemors tid, og det synes folk er sjovt” siger Astrid Jensen.
I “spisestuen” er der klippestue for børn og andre, der har lyst til en rolig stund med at lave lidt julepynt. Og i “den pæne stue” er der mulighed for at få alt at vide om SOS Børnebyernes arbejde og blive inspireret til at blive fadder for et barn ude i verden.