Artikelbeskrivelse

Lejlighedskompleks i Slotsgade er en smuk svane

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
Efter at have stået stille i en rum tid, er byggeriet af 6 nye lejligheder i Slotsgade i Gråsten igen gået i gang.
Denne gang er det Kjeld Faaborg med sit ejendomsmæglerfirma Estate Kjeld Faaborg, der skal forsøge at sælge den sidste halvdel af ejerlejlighederne i det imponerende kompleks.
Tre ud af seks er allerede solgt, og de lykkelige ejere kan se frem til at overtage deres nyindkøbte hjem engang i foråret, spår Kjeld Faaborg.
De seks 170 m2 lyse og lækre lejligheder er en perle for Gråsten by, mener den erfarne ejendomsmægler, og han glæder sig over, at den smukke grund, der i efterhånden nogle år har stået urørt, nu endelig bliver taget i brug.
Udsigt ud over slotssøen
For et lejlighedskompleks som dette, bliver placeringen ifølge Kjeld Faaborg ikke bedre, og de nye beboere kan alle se frem til en enestående og uhindret udsigt over søen og det smukke hvide slot som nærmeste nabo.
At placeringen ligger i top, at der er søudsigt, og at der er god plads med de 3 soverum, 2 badeværelser, en rummelig stue og en stor altan i ejerlejlighederne i Slotsgade, betyder også, at prisen ligger en anelse over, hvad man er vant til i Gråsten.
Det skræmmer dog ikke medarbejderne hos Estate Kjeld Faaborg, og her har de god tiltro til, at de resterende 3 lejligheder nok skal blive solgt inden for det næste år.
Tidens trend
At opføre et enestående kompleks som man gør det i Slotsgade i Gråsten er et led i en udvikling, der længe har været aktuel i slotsbyen.
Igennem flere år har man set, hvordan bl.a. byens havneområde er blevet forskønnet og rundt omkring er nye attraktive byggerier skudt op.
På samme måde forvandles den gamle grund i Slotsgade nu til noget nyt og smukt, og de gamle erhvervslokaler, der før har haft til huse på grunden, kan nu erstattes af et i Kjeld Faaborgs øjne ideelt projekt.
Han sammenligner byggeriet med H.C. Andersens historie om den grimme ælling, der forvandlede sig til en smuk svane, og han er begejstret for at se, at folk gerne vil investere i Gråsten. Det peger nemlig på, at byen er på rette vej, og at der er tillid til alt, hvad området har at byde på. 

For tiden bliver der opført seks lejligheder i Søparken i Gråsten. Foto Søren Gülck

For tiden bliver der opført seks lejligheder i Søparken i Gråsten.
Foto Søren Gülck