Kasserer i Gråsten Handel, Bo Hansen, legatmodtager Mathias Blindbæk Schlüter og formand for Gråsten Handel, Gunnar Hattesen.

Legat uddelt til ung gråstener

Da Gråsten Handelsstandsforening i 1959 havde 25 års jubilæum, blev der oprettet en jubilæumsfond. 

I fonden er der godt 200.000 kroner, og afkastet uddeles hvert år til unge uddannelsessøgende fra Gråsten.

Modtager af legatet i 2021 blev Mathias Blindbæk Schlüter, der er født og opvokset i Gråsten, og som læser informationsstudier på Københavns Universitet.

Han har læst i København siden september 2020. I teenageårene spillede han fodbold i Gråsten Boldklub, men han har også haft job med udbringning af ugeaviser og opvasker. 

“Jeg er opdraget med ansvar og selvstændighed”, lyder det kvikt fra Mathias Blindbæk Schlüter, der efter studentereksamen på Sønderborg Statsskole havde et sabbatår, hvor han arbejdede på aftenholdet på Danish Crown i Blans.

Han er glad for, han valgte at læse informationsstudier.

“Her er jeg på den helt rigtige hylde. Jeg glæder mig dagligt over mit studie og hele universitetsmiljøet, om end starten har været noget anderledes end forventet på grund af Covid-19 restriktioner”, siger Mathias Blindbæk Schlüter, som i hovedstaden også har et studenterjob.

Legatportionen er på 5.000 kr. Sidste år modtog Camila Alnor Frost legatet. Hun studerer medicin på Aarhus Universitet.  ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.