LB Bilsyn i Padborg bliver fremover til en Applus+ Bilsyn. Alle fem medarbejdere i byen fortsætter for Applus+. Fra venstre: Brian Secher Hansen og Lars Henrik Korning Nielsen fra LB Bilsyn samt CEO fra Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

LB Bilsyn sælger livsværk i Padborg

LB Bilsyn sælger sit livsværk i Padborg.

Det er Applus+ Bilsyn, der overtager fire synshaller og 11 medarbejdere i Pad­borg, Tønder, Aabenraa og Kolding.

Applus+ Bilsyn er landets største synskæde. 

“Vi har haft 18 fantastiske år med gode kunder. Nu glæder vi os til at fortsætte i et nyt, rigtig stærkt set-up sammen med Applus+ Bilsyn,” siger de to tidligere ejere, 59-årige Lars Henrik Korning Nielsen og 54-årige Brian Secher Hansen.

“Vi har haft 18 fantastiske år som selvstændige erhvervsdrivende i bilsynsbranchen og sælger nu vores livsværk. Det har været en fornøjelse og enormt spændende at skabe sin egen virksomhed og se den vokse over årene. Det er jeg meget stolt af. Jeg ser det også som et skulderklap, at virksomheden er vækstet til det, den er i dag”, siger Lars Henrik Korning Nielsen.

Det er hans kollega igennem knap to årtier, Brian Secher Hansen, enig i.

“Det betyder alt andet lige, at vi og vores dygtige, dedikerede medarbejdere har leveret en rigtig god service og rådgivning. Sam­tidig vil jeg også gerne sige oprigtigt tak til de tusindvis af loyale kunder, der år efter år er blevet ved med at vende tilbage til os. Det har været en afgørende præmis for at drive forretning”, lyder det fra Brian Secher Hansen.

Kolleger

Lars Henrik Korning Nielsen og Brian Secher Hansen var oprindelig kolleger i det tidligere Statens Bil­in­spek­tion, men da den offentlige synsvirksomhed i januar 2005 blev privatiseret og solgt til den spanske Applus-koncern, valgte mekaniker-duoen i juni samme år i juni at stifte eget CVR-nummer i Sønderjylland.

Og der skulle ikke gå lang tid før de to bilsagkyndige fik succes med deres nye virksomhed, hvor medarbejderne synede køretøjer ud fra devisen, “kan du køre den, så kan vi syne den”, og hvor fleksibilitet, tillid og kredit var kongedyder, hvis man f.eks. ikke kunne betale på dagen.

Vokseværk medførte administrativ byrde

“Allerede efter tre måneder ansatte vi vores første medarbejder, og efter et år var vi fire. Herefter voksede forretningen støt, men er i dag også blevet en stor administrativ størrelse, bl.a. på grund af flere regler på synsområdet”, fortæller Lars Henrik Korning Nielsen, hvilket er en af grundene til, at de har valgt at afhænde virksomheden.

Efter åbningen af den første synshal i Padborg, fulgte i 2006 en ny synshal i Aabenraa og i 2010 og 2012 en tredje og en fjerde i henholdsvis Tønder og Kolding.

“Vi er rigtig glade for, at Lars og Brian har valgt at overdrage deres livsværk til Applus+ Bilsyn. Begge virksomheder og vores medarbejdere er rundet af en sund kultur med fokus på kvalitet og kunderne. Derfor mener vi begge, at det er et rigtig god match, der har potentiale til yderligere udvikling.

“Samtidig ser Applus+ Bilsyn frem til at arbejde sammen med Lars og Brian og deres bilsagkyndige kolleger, de er kompetente, kvalitetsbevidste og ved, hvordan man driver en kundebevidst synsforretning”, siger administrerende direktør hos Applus+ Bilsyn, Per V. Rasmussen.

24.000 køretøjer om året

I alt syner medarbejderne hos LB Bilsyn hvert år omkring 24.000 køretøjer i Pad­borg, Tøn­der, Aaben­raa og Kol­ding, hvoraf en stor del er tunge køretøjer.

“Vi kommer dermed til at stå stærkere repræsenteret i de fire byer. Herunder i Padborg, som har en betydelig trafik af eksportkøretøjer, der kører ind og ud ad landet”, fortsætter Per V. Rasmussen

Lars Henrik Korning Nielsen og Brian Secher Hansen, der til daglig bor i Kliplev og i Jejsing, fortsætter begge med at syne køretøjer under Applus+ Bilsyns orange firmafarver i Padborg. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.