Skuespilleren Lars Thiesgaard vendte for en stund hjem til Gråsten, hvor han bragte nogle af de kendte tegneseriefigurer til live på dansk.

Lars Thiesgaard på hjemmebane i Gråsten

Det var en veloplagt skuespiller Lars Thiesgaard, som i BHJ-salen i Gråsten fortalte om sit spændende liv.

Over for 140 mennesker øste han ud af gode oplevelser, siden boghandlersønnen for mange år siden rejste fra Gråsten for at blive skuespiller.

I 33 år har han lagt stemme til en perlerække af tegnefilm fra Disney, Pixar og Warner Brothers med dansk tale.

Det gælder blandt andre Løvernes Konge, Peter Plys Tintin og Byggemand Bob.

“Det begyndte i Gråsten på Det Lille Teater. Min far var boghandler og min mor var lægesekretær. Jeg voksede op på Stjernede”, erindrede Lars Thiesgaard, der er årgang 1959.

“Dengang legede vi cowboy og indianer i skoven, legede tik og byggede huler. Jeg havde en vidunderlig opvækst i Gråsten. Tak til mine forældre, fordi de valgte Gråsten for mig til at vokse op i”, sagde Lars Thiesgaard, som givetvis har Danmarks mest kendte stemme.

Han mindedes med glæde lærer Andersen, som lærte byens skolebørn at samle på frimærker.

Publikum hørte om hans vej fra den lille by, Gråsten, til det store lærred som stemme og dubbing-instruktør og han fik et taktfast bifald, da han trådte ned fra scenen. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af
Erling Nissen

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.