Artikelbeskrivelse

Laila Helt har kunder over hele landet

Af Søren Gülck
For Laila Helt var det en drøm, der gik i opfyldelse, da hun for godt et år siden overtog den velrenommerede brudekjoleforretning på Slotsgade 19 i Gråsten.
Når hun kigger tilbage på det første år, konstaterer hun, at det er gået over forventning.
”Forretningen gode omdømme betyder, at det langt fra kun er lokale kunder, vi har i butikken. Mange turister lægger mærke til forretningen i sommerhalvåret. Flere vender tilbage, fordi vi ikke alene har små og fikse størrelser, men også festkjoler til de store piger”, siger Laila Helt, som løbende har foretaget forandringer i butikken.
”Konfirmanderne har fået deres helt egen afdeling, efter vi nedlagde sy afdelingen. Jeg har i stedet indgået et samarbejde med et par lokale syerske, som klarer at rette kjolerne til, og jeg tager mig alene af kundebetjeningen”, fortæller Laila Helt, som to dage om ugen – mandag og tirsdag – er på farten. Det sker for at hente inspiration og købe ind.
Derudover kræver det nogen tid for hende at opdatere hjemmesiden.
Barsel
1-års fødselsdagen markerer hun med et kæmpe udsalg i brude-, fest- og konfirmationskjoler.
Hjemme i Sønderborg har hun datteren Karla på tre år, som snart skal have en lillebror. Om få uger går Laila Helt nemlig på barsel.
I barselperioden bliver hun afløst af Lene Frisk fra Sønderborg, som har 8 års brancheerfaring, så kunderne kan fortsat være helt trygge, når de handler i butikken. 

Laila Helt sammen med Lene Frisk (th), som tager over i barselsperioden. Her viser hun én af de nyeste brudekjoler frem. Foto Søren Gülck

Laila Helt sammen med Lene Frisk (th), som tager over i barselsperioden. Her viser hun én af de nyeste brudekjoler frem.
Foto Søren Gülck