Kronprinsparret holder ferie på Graasten Slot.

Læserbrev:

Borgmesteren er taktløs

Den socialdemokratiske borgmester, Erik Lauritzen, er gået total i selvsving.

Dårligt havde Hendes Majestæt Dronningen annonceret tronskiftet i sin nytårstale, før borgmesteren gik i pressen med sin bekymring for, om Konge­familien fortsat vil bruge Graasten Slot som sommerbolig.

Erik Lauritzen har fået sat gang i et hav af spekulationer, som på ingen måde sømmer sig på denne side af tronskiftet.

Hoffet har naturligvis forholdt sig tavst, og derfor vil Erik Lauritzen nu skrive et brev til Konge­huset og venligst minde om Konge­familiens betydning for Grå­sten og Sønder­jylland. Både symbolsk og – må man forstå – når det gælder turismen.

Det er pinligt at se på, og man krummer tæer. I sin panik får Erik Lauritzen reduceret Konge­familien til et markedsførings-scoop.

Mon ikke vores kommende konge allerede ved alt om Sønder­jyllands historie og vores særlige kærlighed til Konge­huset. Kron­prins Frederik har i over 50 år tilbragt sine somre på Graasten Slot og har stærke rødder i landsdelen.

Så lad os nu i ro og respekt se frem til tronskiftet den 14. januar og dernæst bevare troen på, at den nye konge og dronning kender værdien og glæden af den sommerresidens, som Kron­prins Frederiks elskede mormor, Dronning Ingrid, så fint fik til at blomstre.

Skrevet af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.