Grethe og Jens Skov Christiansen blev gift i 1954, og kan fejre krondiamantbryllup.

Krondiamantbryllup i Rinkenæs

Grethe og Jens Skov Christiansen, Rinkenæs, fejrer onsdag 15. maj 65-års bryllupsdag.

De lærte hinanden at kende, da Jens Skov kom til Sønderjylland i 1951 og fik arbejde som fodermester på en gård i nærheden af Skovby på Als, hvor Grethe stammer fra.

Jens Skov kommer oprindeligt fra Nibe i Nordjylland. Han kom som 9-årig ud at tjene hos bønder i området, og herfra stammer hans lyst og evner for landbrug.

Grethe er vokset op på Als og efter endt skolegang, tog hun en uddannelse i skrædderfaget i Sønderborg. Det resulterede i adskillige flotte kreationer til både børn, børnebørn og eget brug.

De to blev gift i 1954 og byggede hus i Lebøl på Als og her kom datteren Sonja til verden. Derefter købte de villa i Skovby og Jens arbejdede på det tidspunkt i forsøgsafdelingen på Danfoss.

Hertil cyklede Jens Skov dagligt i mange år. Grethe sørgede blandt andet for, at madkassen indeholdt de mindst 14 hele stykker rugbrød og at hjemmet var velfungerende. Hendes kreative evner resulterede også i, at familiens telt blev forsynet med et overtelt, som hun syede på sin gode gamle Singer symaskine.

I Skovby kom sønnen, Lejf, til i 1960 og så fik familien egen bil, en fin lille gul Lloyd.

Hver sommer blev telt og campinggrej pakket og turen gik nordpå, hvor et mål altid var at besøge familien i Nordjylland.

Landbrug i Tørsbøl

Hvert forår når Jens Skov kunne dufte forårsmulden, længtes han efter sit eget landbrug. Det blev Grethe og Jens fælles virkelighed i året 1964-65. Den lille familie flyttede sammen med køerne Karen, Maren, Mette og Blisse samt 3 grisesøer til Tørsbøl Vestermark, hvor de havde købt et husmandssted.

Her fik de ved fælles hjælp husmandstedet til at blomstre og trange kår blev ændret til et velfungerende landbrug som voksede med årene.

Grethes forældre boede i en årrække på naboejendommen og da Tidde blev enke, flyttede hun ind hos Grethe og Jens, hvor hun boede, indtil hun kom til Dalsmark Plejehjem.

Købte hus i Rinkenæs

Efter 22 udfordrende år, men dejlige år flyttede Grethe og Jens til Rinkenæs, hvor de købte hus med udsigt over Flensborg Fjord. Her nyder de at kunne følge campinglivet nedenfor gennem de skiftende årstider. De sætter pris på selv at kunne klare dagligdagen med både hus og have og ikke sjældent mindes de med glæde tiden som selvstændige.

Den lille familie er med tiden blevet udvidet med 5 børnebørn og 4 oldebørn. Når familien samles står Jens og Grethe i køkkenet og laver den dejligste middag med alt hvad dertil hører.

I dagligdagen kører de selv rundt, ordner indkøb, besøger familie og venner. De har stor glæde af naboerne og nyder en snak med dem, ligesom de glædes over de snakke de får med dem, de møder på deres daglige gåtur og under ugentlige indkøb i Ulsnæs Centret.

Der er ingen morgensang og dagen bliver fejret sammen med familien. ■