Artikelbeskrivelse

Kommunen hylder frivillige i foreningslivet

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
Traditionen tro afholder Kultur og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune tirsdag den 26. januar nytårskur for kommunens kultur- og fritidsforeninger, institutioner og andre, der kunne være interesserede og mener at have interesse i arrangementet.
For Tim S. Wulff (V), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget fungerer nytårstræffet som en måde at takke alle kommunens foreninger på.
De er nemlig drevet udelukkende på frivilligt arbejde og stort lokalt engagement, og alligevel har de stor og afgørende betydning for kommunens kulturelle liv og ikke mindst alle kommunens borgere.
Til arrangementet gør Tim Wulff sammen med udvalget status på 2015, han fortæller om året, der er gået, og han forsøger samtidigt at kigge ind i fremtiden ved en præsentation af året, der ligger foran os.
Senere uddeles også udvalgets årlige kulturpris til en ildsjæl eller en forening, der er indstillet til prisen som resultat af noget særligt bemærkelsesværdigt i det forgangne år.
80 foreninger i Gl. Bov Kommune
I Aabenraa Kommune hersker et ganske særligt foreningsliv, som Tim Wulff som formand for Kultur og Fritidsudvalget er meget stolt af.
Alene i Gl. Bov Kommune findes hele 80 forskellige foreninger, som udnytter og hjælper hinanden, og som udviser en idérigdom, Tim S. Wulff sjældent har set lignende.
”I Bov området samarbejder foreninger og institutioner på imponerende vis på kryds og tværs af hinanden, de viser engagement, og holder fast i gode traditioner, og det er netop dét, som på nytårstræffet skal hyldes”, fortæller Tim S. Wulff.
Ifølge ham er det desuden en måde at mindske afstanden mellem politikerne og foreninger og institutioner på, og så kan relationer plejes til samarbejdspartnere, som udvalget ellers ikke berører hver dag.
Personlig interesse driver formand
Selv er Tim Wulff mangeårig sportsmand, han har været spejderleder og træner og har endvidere fungeret som bestyrelsesformand.
Som formand for Kultur og Fritidsudvalget har han derfor stor interesse i sine arbejdsopgaver og berøringsflader, og han har stor personlig erfaring med sig fra sin tid som ildsjæl i lokalsamfundet.
Derfor forstår han også vigtigheden i kommunens påskønnelse, og han glæder sig til at afholde nytårskur for repræsentanter for Aabenraa Kommunes kultur- og fritidsforeninger og institutioner. 

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff (V) har personlig erfaring med foreningslivet. Arkivfoto Jimmy Christensen

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff (V) har personlig erfaring med foreningslivet. Arkivfoto Jimmy Christensen