Artikelbeskrivelse

Kjeld Faaborg er en mand med rødder i naturen

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
At være ejendomsmægler i Gråsten er en tidskrævende affære, og for Kjeld Faaborg, der er indehaver af Estate Kjeld Faaborg, som ligger i Ulsnæs-Centret i Gråsten, går langt flere timer end de vanlige 37 om ugen til arbejdet.
Som selvstændig erhvervsmand og leder for 3 ansatte kender han nemlig til de mange timer på kontoret. Og selvom han nogle gange kører hjem til frokost eller møder senere ind, går det i sidste ende alligevel op efter de timer, som mange gange er brugt på hjemmearbejdspladsen i aftentimerne..
Det er da også den ekstra indsats og det hårde arbejde, Kjeld Faaborg forsøger at sælge sit produkt på, og selv har han tiltro til, at han samme med sit velfungerende medarbejderteam holder fast i kunderne, fordi der er tænkt over tingene i hans forretning.
Ligesom ham selv, lægger Kjeld Faaborg vægt på, at hans ansatte skal være engagerede, have stort kendskab til området og ikke mindst til ejendomsmæglerfirmaets kundegruppe.
Lokalt kendskab
Selv er han ikke fra Gråsten, men efter 28 år med bopæl i Rinkenæs og 25 år i branchen i den samme virksomhed, kender han Gråsten og opland som sin egen bukselomme, og han har altid en potentiel køber i hovedet, når der kommer nye emner på markedet.
Derfor har han altså altid en finger på pulsen og sin virksomhed i bevidstheden, og det er nødvendigt, når det som nu går godt på boligmarkedet, og man igen kan mærke optimismen fra byerne i ’yderområder’ som Gråsten.
I overensstemmelse med naturen
Engang imellem skal der dog være tid til at holde fri, og når det sker, ynder 48-årige Kjeld Faaborg at opholde sig uden døre. Han er udpræget naturmenneske og en engageret jæger, hvorfor han bruger mange timer årligt på at færdes i skovene i både Danmark og i lande som Tyskland, Estland og Polen.
I jægersamfundet finder han et særligt fællesskab blandt venner og familiemedlemmer, og her holder han særligt af, at bruge tid sammen med mennesker, der ligesom ham selv har et hjerte, der banker for naturen.
Det store forarbejde, der ligger i forbindelse med en jagt, og dét at være med til at plante nye træer og buske hvert år, er for Kjeld Faaborg essensen af sin fritidsbeskæftigelse – det er vigtigt for ham, at give noget tilbage til naturen.
Tiltrængt tid med familien
Udover jagten går Kjeld Faaborg til hundetræning med familiens jagthund i sin fritid, han er sagkyndig i Energinet Danmark, og så er han udpræget eventyrer.
Sammen med sin kone Yvonne, sin 18-årige søn og sin 22-årige datter rejser han gerne på ferie til fjerne himmelstrøg, men kun hvis det ikke er for at ligge under solen. Lande som USA og Israel har før været et rejsemål for familien, og dét finder den travle ejendomsmægler utroligt spændende.
Han vil nemlig hellere opleve natur og kultur end at sole sig, og faktisk kan også Danmark byde på eventyr af interesse.
Før har sønnens golfspil ført familien til ferie i Florida, men senest er det er et sommerhus i det danske, der har været rammen om en fælles familietur.
Her har den travle herre med støtte fra familien kunne slappe af og optjene ny og positiv energi til en travl hverdag.
Netop dét at være positiv og optimistisk er nemlig noget Kjeld Faaborg sætter en ære i, fordi han ved, at han som både privat menneske og i sit hverv som ejendomsmægler, er med til at skrive historien.
”Vores handlinger og attitude kommer til at afspejle sig i tingenes gang, og derfor skal vi opretholde den gode stemning. Når vi arbejder hårdt, gør vores bedste og har tiltro til vores omverden, så ender det som regel godt”, siger Kjeld Faaborg og det er dét, som han sammen med sine 3 dygtige ansatte prøver at efterleve i ejendomsmæglerfirmaet Estate Kjeld Faaborg. 

Kjeld Faaborg står for størstedelen af salget af huse og ejendommen i Gråsten og omegn. Foto Søren Gülck

Kjeld Faaborg står for størstedelen af salget af huse og ejendommen i Gråsten og omegn.
Foto Søren Gülck