Kjeld Faaborg blev for anden gang kåret til Årets Estate og modtog hyldesten sammen med medarbejder Tobias Thomsen Dall.

Kjeld Faaborg blev Årets Estate

Statsautoriseret ejendomsmægler Kjeld Faaborg, Ulsnæs Centret, er blevet Årets Estate 2022. Forretningen er en af landets 90 Estate mæglere, der har gjort det bedst. Hæderen blev modtaget på mæglerkædens årlige møde, hvor ejendomsmægleren fra Gråsten måtte på scenen foran 140 kolleger og takke for hæderen.

“Som Estate mæglere bliver vi målt og vejet hele vejen rundt for at finde frem til den, der får titlen. Vurderingen falder ud fra en bedømmelse af styksalg, kundetilfredshed og forholdet til samarbejdspartnere. Når alle parametre er i top, af det for kæden forventede, klassificeres forretningen til en Elite Estate forretning, og det blev seks ud af 90 butikker i landet. Vi blev Årets Estate i 2020 og igen i 2022 og fik en fjerdeplads i 2021,” fortæller 55-årige Kjeld Faaborg, der er stolt af hæderen.

Med prisen følger en præmie på 10.000 kroner, der kan bruges til at forsøde tilværelsen og kontorforbedringer.

“Pengene går ikke til chefen alene. Medarbejderne har stor del i prisen. Jeg har 20-års jubilæum med Estate, for jeg har været med så længe, kæden har eksisteret. Det er efterhånden utænkeligt som ejendomsmægler ikke at være med i en kæde. Det er ligesom supermarkedskæderne. Estate står ikke for salget – den klarer vi selv – men kommer med support i form af digitale og salgsmæssige løsninger,” fortæller Kjeld Faaborg, der har været ejendomsmægler i mere end 30 år.

I den gode ende

Han startede i Gråsten i 1992 i en tid, da en by af Gråstens størrelse havde tre ejendomsmæglere, og der alene langs grænsestrøget var en halv snes stykker af slagsen.

“Der har været en tendens til på landsplan at hænge lidt med mulen i ejendomsmæglerbranchen i 2022. Hr. og fru Danmark fik alverdens udfordringer med Ukrainekrig, energikrise og inflation, så boligsalget var generelt nedadgående. Jeg har det tyske marked, der holder mig og min virksomhed kørende. Det er det omvendte marked, at tyskerne har fået øje på Danmark og gerne vil købe huse her. Det nyder vi godt af,” fortæller Estate mægleren.

“Flere ejendomsmæglere har index 50 i forhold til 2021, hvilket vil sige, de har halveret omsætningen, men 2021 var også et ekstraordinært godt år, så man skal passe på, hvad man sammenligner med. Der var vanvittig billige renter i 2021. Det gav salg på alle hylder. Nu er udviklingen vendt. Energikrisen påvirker alle og har givet en produktionsnedgang. Detailhandlen og alle andre brancher har alle mærket det. Nogen har udnyttet situationen til at hamstre olie og gas, og strømprisen lægger sig opad den dyreste energipris. Det har givet øgede omkostninger på alle parametre og fået ejendomssalget til at dykke. Med 154 solgte ejendomme ligger vi i den gode ende og er en af de store på landsplan,” siger Kjeld Faaborg, der ikke ser grund til at hænge med hovedet.

Han regner med, salgskurverne på landsplan retter sig op igen. Allerede nu er der meldinger om, at inflationen er i aftagende.

“Da jeg startede i branchen for 32-33 år siden, tog vi et foto af en ejendom og fik den fremkaldt hos fotografen, og så satte vi huset til salg ud fra det. I dag skal du præsentere en ejendom fra alle mulige vinkler og præsentere den efter alle kunstens regler,” siger Kjeld Faaborg som et udtryk for, hvordan tingene ændrer sig.

“Det er en kæmpe tilfredsstillelse og et stort skulderklap at blive Årets Estate. Det giver mod og energi til at arbejde videre, uanset bulletiner om krise og nedgang,” siger en ejendomsmægler, der har set kurverne bøje nedad og rette sig op igen og kan tale med om, der kommer balance i tingene. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.