Ove Pilgren var fra 1954 til 1969 frontfigur i speditionsfirmaet Nissen & Petersen.

Kendt speditør i Padborg blev 96 år

Ove Pilgren F. Petersen, Tinglev, tidligere Padborg, er død, 96 år. 

Han var en af de markante erhvervsfolk i Padborg, som i 1954 startede speditørfirmaet Nissen & Petersen sammen med Nissen.

Han var født i Hasselager syd for Aarhus. 

Efter realeksamen i 1940 – som den 5. bedste på skolen – tog han til København, hvor han var ansat som bogholder i et tobaksfirma. Han har samvittighedsfuld, initiativrig og omgængelig. 

I 1944 blev han ansat som revisorassistent. Efter krigen aftjente han sin værnepligt. Senere rykkede han teltpælene op og flyttede til Glyngøre, hvor han opnåede et stort kendskab til import af fisk fra Norge. Det fik stor betydning for hans senere virke.

I 1954 kom han til Padborg, og blev medejer af Nissen & Petersen. Året efter opførte han Dansk Isværk i Padborg og i 1956 et kølehus for at kunne transportere fisk sydpå til Frankrig, Schweiz og Italien. Transporten af de mange tunfisk foregik i begyndelsen med jernbanevogne, men overgik senere til lastbiler.

I 1962 købte han Nissen ud af firmaet, som han i 1969 solgte til Samson. 

Møntvaskerier

Efter salget af firmaet flyttede han til Tyskland, hvor han opførte 175 møntvaskerier. Han brugte ofte pigegarden ved åbning af et nyt møntvaskeri.

Efter en skilsmisse flyttede han med sin nye familie til Spanien. Han pendlede i mange år frem og tilbage mellem Spanien i Tyskland. Senere bosatte han sig permanent i Tyskland, for at hellige ejendomshandlens verden på godt og ondt.

I 2014 hjem til Padborg, hvor han havde nogle gode år. 

Han havde et lyst sind, var altid positiv, gik lange ture, cyklede to gange om dagen, røg aldrig og lavede sund mad. Han stod på hovedet om morgenen, løb og spillede fodbold.

De senere år spillede han tennis og golf samt soduko. 

Han var en livsnyder. Elskede sol og varme. Han kunne også være meget selskabelig. I sine velmagtsdage var han god til at holde firmafester, hvor han selv kunne finde på at skrive nogle sange.

For to år siden kom han på plejehjem i Tinglev.

Han var gift to gange. Første gang med Gerda, som han fik børnene Majlinda og Britta med. I det andet ægteskab med Heide fik han børnene Kim og Laila. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.