Vivi Mammen passer kontoret for Harm Mammen & Sønner, der beskæftiger 33 ansatte.

Kendt erhvervskvinde med gang i

Vivi Mammen i Kruså er en stærk person og meget initiativrig, både privat og som erhvervskvinde.

Forleden kunne hun fejre sin 60 års fødselsdag.

Dagen igennem kom de ansatte forbi firmaet for at gratulere, og der blev serveret smørrebrød og lagkage.

Vivi er født og opvokset i Hokkerup. Hun trådte sine første skoleår i landsbyskolen og kom senere til Kruså Skole. Efter endt skolegang tog hun uddannelse som bogholder i sin fars speditionsfirma Pony Trans. Her mødte hun sin kommende mand Harm.

I 1976 startede Harm Mammen sit eget firma op, og Vivi begyndte at tage sig af bogholderiet.

“I starten var det jo ikke så meget, for vi havde kun en bil. Men i 1981 kom renovationen til, og herefter begyndte det at gå stærkt”, fortæller Vivi Mammen.

Firmaet er vokset støt og beskæftiger i dag 33 ansatte og der er to på kontoret.

Gåture

De første 25 år lå firmaet på Savværksvej i Kruså, hvor også familien boede. Senere flyttede firmaet til Spølbækvej i Padborg, og Vivi og Harm købte hus i Kruså.

Udover sit arbejde elsker Vivi at gå lange ture og hun læser mange gode bøger. Hun ejer to heste sammen med datteren Tanja og svigerdatteren Sanne.

Ud af de i alt 13 børnebørn er flere af dem også hesteinteresserede.

Vivi sidder i bestyrelsen for Erhvervskvinder, som er en forening med 63 medlemmer fra Sønderjylland, som mødes og udveksler erfaringer, hører foredrag og tager på virksomhedsbesøg.

Siden 2005 har sønnerne været medejere af firmaet, der blev omdøbt til Harm Mammen & Sønner. Familien har et godt sammenhold og har mange hyggelige timer sammen. 

Fødselsdagen blev markeret med den nærmeste familie i villaen i Kruså med udsigt over Møllesøen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.