Kim Larsen Agerskov er uddannet landmand, virksomhedsøkonom og har taget anlægsstruktøruddannelse samt autorisering som kloakmester. Han er uddannet rottespærremontør, og så er han far til fire. Det har han dog ikke certificering på. Det uddanner man sig til hele livet, og man bliver aldrig helt færdig.

Kærligheden trak entreprenør til Sønderjylland

46-årige Kim Larsen Agerskov er begyndt på en frisk her midt i 40erne. 

Han er flyttet til Sønderjylland og startede i februar i år Fiskbæk Entreprise Aps, foreløbig med sig selv som eneste ansatte. 

Det er kæresten Liselotte, der fik den uddannede landmand og kloakmester til at rykke teltpælene op fra Fyn, hvor han stammer fra.

“Vi har fået en søn, som nu er 14 ½ måned gammel,” fortæller den travle iværksætter, der har tre børn fra et tidligere ægteskab.

Nu har han og Liselotte, som stammer fra Dybbøl, erhvervet en landejendom i Fiskbæk, hvorfra det daglige arbejde og familielivet udgår. Der er nok at se til som nystartet entreprenør.

“Jeg er autoriseret kloakmester og laver mindre betonstøbning, anlæg, gravearbejde, kloakseparering, rørvedligehold og kloakering samt udskyl og rensning af rør. Jeg er også certificeret rottespærremontør,” fortæller den 46-årige, der i øjeblikket arbejder med at få det hele til at køre med hjemmesider, papirarbejde, registreringer foruden samværet med den lille efternøler, som fylder meget i hans og Liselottes tilværelse.

Apos

Kim Larsen Agerskov har arbejdet ved Munch Forsyningsledninger i Odense og været projektleder på Odense Letbane, som netop er blevet godkendt og klar til at lægge fra land. Det stod ikke skrevet i kortene, at fynboen skulle forlægge residensen til Sønderjylland. Det fik Liselotte ham til.

“Jeg har fået en hel del arbejde hos Apos, der lige stod og manglede sådan en som mig til kloakering og rørarbejde. Jeg har en kassebil og en minigraver. Jeg kunne godt bruge en mand mere, men lige i øjeblikket koncentrerer jeg mig om at få virksomheden op at køre og grundlægge forretningskoncept og kundekreds, inden jeg vover mig ud i mere” fortæller tilflytteren med mod på nye private og faglige udfordringer.

Han startede som direktør hos Simon Moos på Sydals, da han flyttede til Sønderjylland. Parret boede først i Blans, men har nu etableret sig på gården i Fiskbæk, hvor de lejer jorden ud. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.