Inge Grethe og Reinhold Otzen har holdt sammen i 60 fantastiske år.

Kærligheden opstod i en smørbutik i Pad­borg

Inge Grethe og Reinhold Otzen i Sønderhav kan torsdag 30. marts fejre deres diamantbryllup.

Parret mødte hinanden i 1961. Dengang ekspederede 18-årige Inge Grethe i en kolonialbutik i Pad­borg, der solgte smør og sukker til tyskere. En dag kom en ung mand ind ad døren. Han boede hos en ældre dame i Harreslev og skulle hente forsyninger. Samme aften mødte de to igen hinanden på Zur Krone til bal. Det blev starten på et langt og godt ægteskab.

Den unge mand Reinhold Otzen, der stammer fra Ellund, kom ud at tjene som 15-årig. Han voksede op sammen med sin mor og to søskende, da faren døde under krigen. Reinhold skulle egentlig overtage bedstefarens gård, men den plan gik i vasken. I stedet for fik han arbejde lidt rundt omkring og blev i 1964 arbejdsmand ved Chr. Johannsen i Kollund.

“Efter jeg mødte Inge Grethe, besluttede jeg mig for at flytte til Danmark. Hendes forældre var ikke glade for, hvis hun skulle flytte syd for grænsen”, fortæller Reinhold Otzen, der er opvokset i det danske mindretal.

Pigekammer

Pengene var små, og de to flyttede sammen på Inge Grethes pigekammer på Okse­vejen i Pad­borg. Der var plads til en briks, et bord og to stole. Deres første søn, John, kom til verden her. 

Siden flyttede de til en af de røde barakker bag brandstationen i Bov, hvor deres anden søn, Leif, kom til verden.

I 1967 flyttede de i lejlighed ved Brodersens tank på Nørregade i Pad­borg. Her kunne de bo gratis, da de passede tanken om aftenen og i weekenderne.

Efter nogle år byggede de hus på Fornbyvej i Frøslev, hvor deres tredje søn, Tom, blev født. Her boede de i 30 år, før de flyttede til Sønderhav. 

Inge Grethe er født og opvokset i Hønsnap. Hun er datter af taxavognmand Carl Petersen. Hun var i 14 år hjemmehjælper og dernæst i 14 år ansat ved Jensen Gaver i Pad­borg. 

Parret kørte som unge begge taxa i fritiden hos Inge Grethes far for at tjene en ekstra skilling. 

Da deres første barnebarn, Camilla, kom til verden, stoppede Inge Grethe med at arbejde for at være en god barnepige. Diamantbrudeparret er i dag stolte over at have 12 børnebørn og 7 oldebørn. 

Selvstændig

I 1979 købte Reinhold Otzen firmaet Chr. Johannsen sammen med Hans Johannsen og stod for hoved- og totalentrepriser. Han har blandt andet bygget Bov Svømme­hal, Tricolore, Sækko, Frøslev Træ og som noget af det sidste 8 boliger i Sønder­hav, hvor det tidligere Skovly lå. Han solgte firmaet i 2007 og ægteparret besluttede at flytte til Sønderhav for at bo tæt på vandet. I dag bor de selv i en af de 8 boliger, som Reinholdt har bygget. 

Inge Grethe på 79 år og Reinhold, der er fyldt 83 år nyder livet og er begge inkarnerede kortspillere. Reinhold dyrker stadig tennis hver uge og går også gerne på jagt.

Parret fejrer deres diamantbryllup på Bov Kro med fest på selve dagen. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.