Cyklister og andet godtfolk i Gråsten kan glæde sig over, Fri Bike Shop bliver drevet videre som Cykelservice Gråsten med Kamilla og Jan Kolbeck til venstre ved roret. De overtager butikken efter ejeren gennem 32 år Torben Nielsen i midten, og hans tre ansatte Christoffer Staudt, Kim Antonsen og Jørgen Johannsen er sikret fortsat arbejde i cykelværkstedet.

Jan Kolbeck overtager cykelbutik i Gråsten

40-årige Jan Kolbeck overtager Fri Bike Shop i Gråsten 1. maj. 

Overdragelsen er faldet på plads, efter cykelhandler Torben Nielsen længe har arbejdet på at finde en afløser til at drive butik og værksted i Borggade videre. Det bliver ikke i Fri Bike kæden, men som Cykelservice Gråsten. I forvejen driver Jan Kolbeck Cykelservice Aabenraa og cykelbutik i Esbjerg.

“Det er mit hjertebarn. Jeg stammer fra Tumbøl og har selv købt min første cykel i Gråsten”, fortæller Jan Kolbeck, der bor i Lundtoft med hustru og to børn.

62-årige Torben Nielsen afhænder sin butik gennem 32 år og bliver ansat 30 timer i ugen.

“Det har været meget vigtigt for mig, butikken bliver drevet videre. Mange har været kede af udsigten til at miste cykelbutik og værksted i Gråsten. Al service og garantier på cykler købt hos mig bliver videreført. Ingen kuner bliver ladt i stikken,” siger Torben Nielsen, der er lettet over, spørgsmålet om cykelhandlens videreførsel er afgjort.

Basis for cykelbutik

Det lykkedes ham ikke at finde en kompagnon, da han forsøgte sidste år. Så meget desto gladere er han for, butikken i midtbyen ikke kommer til at tælle blandt de tomme vinduer.

“Jeg har aldrig været i tvivl om, der var basis for at drive cykelbutik i Gråsten. Jeg har jo gjort det i 32 år. Byen kan sagtens bære en cykelbutik. De andre handlende var selvfølgelig også nervøse for at miste cykelhandlen, da jeg sagde, jeg ville stoppe,” fortæller Torben Nielsen.

Han får med sin forholdsvis beskedne arbejdsuge tid til at kaste sig over andre gøremål, samtidig med han fortsat beskæftiger sig med det, han er bedst til – nemlig cykler.

Jan Kolbeck er uddannet landmand, men blev omskolet til cykelmekaniker som følge af en arbejdsskade, der ødelagde hans knæ.

“Jeg var i skolepraktik i landbruget og i cykelbutikken i Gråsten, og jeg kom til at beskæftige mig med begge dele. Da jeg fik dårligt knæ, kørte jeg rundt og servicerede maskiner og ordnede tekniske ting. Jeg havde et cykelvarelager og startede som selvstændig cykelhandler i Aabenraa for fire år siden. Det var bare noget, jeg skulle gå og hygge mig med, men jeg kunne godt se, det førte til mere. Det greb om sig,” fortæller Jan Kolbeck, der driver cykelbutikker sammen med hustruen Kamilla og nu har et dusin cykelsmede i deres brød.

Ud over Torben Nielsen bliver værkstedets tre ansatte også overtaget af Jan Kolbeck.

“Jeg håber, cykelfolket i Gråsten vil tage lige så godt imod Jan, som de tog imod mig, da jeg startede i 1991,” siger Torben Nielsen, der holder afskeds- og overdragelsesreception lørdag 29. april klokken 10-12. ■

Fri Bike Shop i Borggade hedder fra 1. maj Cykelservice Gråsten ved Kamilla og Jan Kolbeck.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.