31-årige Jakob Frees har ikke fortrudt, han startede som selvstændig VVS’er, og han kunne godt bruge forstærkning. Arkivfoto

31-årige Jakob Frees har ikke fortrudt, han startede som selvstændig VVS’er, og han kunne godt bruge forstærkning. Arkivfoto

Jakob’s VVS kunne godt bruge forstærkning

Sidste år startede Jakob’s VVS alias 31-årige Jakob Frees Petersen som selvstændig håndværkervirksomhed i Kværs. 

Siden har der været nok at rive i, omend det ikke nødvendigvis blev helt med de opgaver, den unge iværksætter havde forventet.

“Der blev ikke så meget at lave med installation af varmepumper, som jeg havde troet. Det er gået fuldstændig i stå. Selv de store spillere på markedet har måttet afskedige folk. Til gengæld har jeg meget at lave med installering af badeværelser og renovering af huse,” fortæller den uddannede VVS’er, der sprang ud i selvstændig virksomhed.

Faktisk er ordrebogen så anselig, at han godt kunne bruge assistance.

“Jeg har søgt en ekstra mand, men det er ikke til at opdrive en VVS’er. Jeg søger med lys og lygte, men uddannede VVS’ere har i reglen fast arbejde og skifter ikke, hvis de sidder i fast arbejde. Min far hjælper, hvor han kan, men ham giver jeg ikke knoklearbejdet. Jeg frygter ikke nedgang i arbejdet med det behov, der er for VVS’ere,” siger Jakob Frees, der er begyndt at give tilbud på større projekter og ser lyst på fremtiden, hvor kalenderen er fyldt med arbejdsopgaver.

Fjernvarme

Grænsestrøget fra Padborg over Rinkenæs til Gråsten og Sønderborg er hans faste arbejdsfelt.

Han vil fortsætte med at udvikle sin virksomhed og gør, hvad han kan for at løse store som små opgaver. Med hensyn til energikrise og varmeprisernes himmelflugt, mener han, der er behov for at vide, hvor Sønderborg Varme har tænkt sig at etablere fjernvarme.

“Her i Kværs ved vi ikke, om vi får fjernvarme og hvornår. Under alle omstændigheder ville det være rart at vide, om og i givet fald hvornår det sker, så vi ved, hvad vi har at arbejde ud fra,” fortæller Jakob Frees, der ikke har fortrudt springet ud i selvstændigheden, men godt kunne bruge et par ekstra hænder til at svinge svensknøglen og ordne vand- og varmeforsyningen. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.