Ingrid Johannsen har i valgkampen travlt med at tale med vælgerne. Foto: Solveig Schwarz

Ingrid Johannsen har i valgkampen travlt med at tale med vælgerne. Foto: Solveig Schwarz

Ingrid Johannsen er den lokale blæksprutte

Hun er vokset op i Rødding med udsigt til højskole og frimenighed fra køkkenvinduet. 

På Rødding friskole har Ingrid Johannsen fået Grundtvig og Kold ind med modermælken. 

Det er hendes ballast, når hun stiller op som nummer to på Venstres liste ved kommunalvalget i Sønderborg Kommune. 

“Du skal yde dit bedste i respekt for andre. Du skal hele tiden oppe dig og forsøge at gøre tingene bedre. Du skal være herre i eget liv. De bredeste skuldre løfter de tungeste byrder. Du skal yde, før du kan nyde og sætte tæring efter næring. Det er grundholdningerne i mit liv”, fortæller den 51-årige mangearmede blæksprutte med et kæmpe netværk ikke mindst i fastlandsdelen af kommunen.

“Vi skal væk fra al den dokumentation og kontrol. Lærere skal være lærere og pædagoger. Det er det, der giver hele børn,” fortæller en kvinde, der selv har gået i friskole. 

Det første ægteskab førte hende til Gråsten. Hun har familiære rødder gennem flere generationer langs grænsestrøget.

“Jeg elsker naturen og landet langs Flensborg Fjord. 

Frit valg

Mine børn har gået i folkeskole, friskole og Förde-Schule. Jeg bifalder det frie valg. Det er forældrene, der ved, hvad der er bedst for deres børn. I den sidste del af livet er det væsentligt, du selv kan vælge, hvilken hjemmehjælp du vil have. Pengene skal følge borgeren,” siger Ingrid Johannsen, der er af en bekendende Venstre familie og mor til Gustav på 20 og Signe på 15 år. 

Morgensang

Hun kalder sig selv for lidt gammeldags. 

“Jeg går ind for morgensang i folkeskolen. Morgensang er også godt for integrationen. Det er gennem sangen, du får kendskab til et lands kultur. Jeg ser også gerne, eleverne igen kommer på lejrskole” fortæller den udlærte salgsassistent med en bachelor i ledelse.

Hun har arbejdet i en lang række tøjforretninger og kæder. De sidste ni år har hendes arbejdsplads været Gråsten Avis, hvor hun i dag er mediechef. Hun er også gift med avisen. Ægtefællen Gunnar Hattesen er avisens redaktør. Den har 35.000 ugentlige læsere og udkommer i et oplag på 13.430 eksemplarer.

Ingrid Johannsen er allrounder med en stor kontaktflade til et hav af mennesker. Det er også det, der får hende til for første gang at stille op til kommunalvalget.

“Jeg ser mig selv som lokalbefolkningens repræsentant. Jeg vil gerne være deres stemme. Der mangler at blive gjort en masse for at udvikle Gråsten og de mindre byer omkring. Vi er blevet forsømt. Min holdning er, at vi skal være fleksible og byde velkommen til pop up butikker, der måske kun har åbent fra påske til oktober. Vi må gøre os umage for at trække nye handlende og borgere til. Vi skal anstrenge os for at bringe tingene videre. Sønderborg Kommune har haft en befolkningsnedgang på 1.500 mennesker i de seneste otte år. Den udvikling skal vi have vendt,” siger en mangearmet blæksprutte og allrounder i handelslivet og mediebranchen ■

 

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Solveig Schwarz

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.