Artikelbeskrivelse

Indvielse af Danmarks største klasselokale


Af Cathrine Semrau
Danmarks største klasselokale på Gråsten Landbrugsskole blev indviet fredag eftermiddag. Det gik godt, dog ikke helt efter planen.
Det nye klasselokale på Gråsten Landbrugsskole er 1850 m2 stort, og dermed Danmarks største. Det er en maskinhal, så eleverne selv kan nærstudere maskiner. I hallen står der alt fra harver til høstmaskiner.
Omkring 100 mennesker mødte op til indvielsen, dog manglede én af de vigtigste. Planen var, at minister for Børn, Undervisning og Ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), skulle indvie det nye klasselokale, men på grund af en bombetrussel i Sønderborg Lufthavn, kunne hun desværre ikke møde op. I stedet blev der spillet lidt musik, og Mogens Dall, formand for Landbo Syd, holdt en kort tale.
Indvielsen begyndte med, at forstander for Gråsten Landbrugsskole, Kåre Heide-Ottosen, bød velkommen.
”Vi har et ansvar for, at være med til at styrke erhvervet, ved at uddanne unge til fremtidens landbrug. Således, at landbruget i fremtiden også er Danmarks grundspil”, sagde forstander Kåre Heide-Ottosen.
Derefter gav han ordet til Christian Hofman, som er tekniklærer på Gråsten Landbrugsskole.
”Nu kan vi tage nye undervisningsformer i brug. Tak fordi vi på Gråsten Landbrugsskole har modet til at tænke store tanker, og også være et fremsyn. Det er cool”, sagde tekniklærer Christian Hofman sidst i sin tale.
Formand for Landbo Syd, Mogens Dall, fik ministerens post, og klippede den røde snor over. 