Ditte Vennits Nielsen er en velkendt ildsjæl

Ildsjæl fylder rundt

Den lokale ildsjæl og byrådsmedlem Ditte Vennits Nielsen, Padborg, fylder 60 år mandag den 13. januar.

Ditte Vennits Nielsen er født i Aabenraa og efter en afstikker til Århus har hun boet i Kruså og Padborg området i over 20 år. I 12 år stod hun i spidsen for tøjafdelingen i SuperBrugsen i Padborg inden det job blev skiftet ud med hendes egen luksus second-hand tøjforretning Fru Sauterne i Kruså. Hun er en travl kvinde med mange jern i ilden. Som reporter på Bov Avis, som byrådsmedlem for Venstre, som socialt engageret borger og som farmor til 4 børnebørn har Ditte en travl hverdag. 

Byrådsmedlem

Hun er efterhånden et kendt ansigt hos de lokale borgere, fordi hun er en ildsjæl, der gerne vil gøre en forskel og kæmper for sit lokalområde. Det kulminerede i 2017 med, at hun blev valgt ind i Aabenraa Byråd for Venstre. 

“Jeg kunne se, at jeg som byrådsmedlem virkelig kan gøre en forskel for mit område, få indflydelse og påvirke lokale sager. Så da flere opfordrede mig til at stille op, tog jeg imod,” fortæller Ditte, der måtte lukke sin second-hand tøjforretning til fordel for byrådsarbejdet.

Årsskiftet har også markeret halvvejen i Dittes første byrådsperiode og nu begynder hun for alvor, at kunne sætte aftryk på det politiske arbejde. 

“Det første år i Byrådet brugte jeg på at lytte og forstå. Men nu kan jeg så småt få en fod under det hele og gøre min indflydelse gældende,” siger Ditte, der gerne hjælper med at bringe problemstillinger fra folk videre i de politiske udvalg. 

Lokalt engagement

Samtidig har Ditte fuldstændig styr på, hvad der rør sig lokalt. Som reporter for Bov Avis har hun en finger på pulsen. “Det er sjovt med flere kasketter på, og jeg synes det er en god kombination med avis- og byrådsarbejde, når jeg gerne vil gøre noget godt for mit område,” siger Ditte. For tiden er hun meget involveret i udviklingen af Torvecentret og har sammen med Padborg Shopping og den lokale Venstreforening stablet et borgermøde på benene den 16. januar, hvor de lokale borgere kan bidrage med deres ideer. 

“Det er af afgørende betydning for vores lokale butikker, at der bliver gjort noget aktivt nu,” mener Ditte og fremhæver at Venstre gerne vil være med til at løfte Torve-centret og inddrage borgerne i processen.

Imellem borgermøder, lokalreporter og byrådsarbejdet finder Ditte også plads til fritid sammen med sin mand Thomas. Desuden nyder Ditte cykleture med hunden Molly og går til fitness flere gange om ugen. Hun har tre voksne sønner og elsker at få besøg af sine børnebørn og være sammen med sin mor, da Ditte desværre mistede sin far i det forgangne år. 

I anledning af hendes fødselsdag har hun inviteret børn, svigerbørn og børnebørn på skiferie. ■

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27

Fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27