Artikelbeskrivelse

Hver dag er en god dag for Jimmy Christensen

Af Gunnar Hattesen

Pressefotograf Jimmy Christensen fylder fredag den 2. oktober 70 år, og dagen markerer samtidig, at han lukker kapitlet som fotograf på Gråsten Avis/Bov Avis.

Han kan med sindsro sige, at han aldrig har været ked af at gå på arbejde i en branche, hvor arbejdsdagene ofte er uforudsigelige. I hans verden er hver dag en god dag, og han forstår at fokusere på det positive.

“I min verden findes der ikke kedelige opgaver. Der findes kun kedelige fotografer”, siger Jimmy Christensen med et smil.

Han har rundt regnet kørt 30.000 kilometer i avisens tjeneste om året, og han holder allermest af hverdagens opgaver og mødet med såkaldt almindelige mennesker.

“Jeg vil helst besøge et guldbrudepar, en børnehave eller en byfest”, siger Jimmy Christensen, som har blik for, hvad der sker i Gråsten, Padborg, Kliplev, Sundeved og Broager. Områdets ve og vel ligger ham meget på sinde.

“Jeg synes selv, jeg kan tale med alle, og det betyder meget for mig at holde en behagelig tone og at få folk til at føle sig godt tilpas”, siger Jimmy Christensen.

Han er bevidst om, at det for mange mennesker er en begivenhed at få besøg af avisen. Derfor opfører han sig altid ordentligt.

Han møder altid på arbejde i godt humør, og han er let at omgås og passer sit arbejde ordentligt.

Det var nu slet ikke fotograf, der stod øverst på hans ønskeseddel, da han forlod folkeskolen. Han har arbejdet ved landbruget, montør, drevet systue i Tørsbøl med 18 ansatte og kørte i 22 år som eksportchauffør.

Han får ugentligt stanget opgaver ud, og han tager årligt omkring 50.000 billeder, men kun de bedste kommer i avisen. Han hører også til de fotografer, som hvert år bliver inviteret op på Gråsten Slot for at tage billeder af den kongelige familie.

Der er afskedsreception for Jimmy Christensen fredag den 2. oktober kl. 14.00-16.00 på Den Gamle Kro.