Artikelbeskrivelse

Holbøl Kirke er blevet en grøn kirke

Af Mette Lyngholm Larsen
Holbøl Kirke er blevet miljøbevidst.
Det er næstformand i Holbøl Menighedsråd, Sonja Larsen, som for nogen tid siden var til en fagmesse, hvor grøn kirke blev præsenteret for hende.
For Sonja Larsen gav det god mening, at miljøbevidsthed og kristendommen gik hånd i hånd.
Grøn kirke er et netværk, der gør kirker og kirkegængere mere opmærksomme på miljøet.
Der er 6 punkter hvori der kan gøres nogle forbedringer og ændringer.
De 6 punkter er gudstjeneste liv, undervisning og diakoni, indkøb og kirkens jord, energi, transport og affaldssortering. Der er 48 underpunkter i det hele som kan forbedres, hvoraf 25 af dem gerne skal krydses af.
”Vi skal jo passe på den jord, vi er sat på. Det er derfor vi gerne vil være en del af grøn kirke”, fortæller
Godt modtaget
Sonja Larsen, som blev positivt overrasket over den modtagelse Grøn Kirke fik hos menighedsrådet. ”Selvom vi kun er forpligtet til at krydse 25 punkter af, har vi krydset 35 af”, fortsætter Sonja Larsen. De er dog godt klar over at der med dette tiltag også følger ansvar.
”Der er selvfølgelig nogle ting, som godt kan modsvare lidt; vi har sagt vi vil være økologisk”, siger Sonja Larsen, som påpeger det godt kan være svært at finde alt økologisk i Holbøl.
”Derfor skal vi se på om det skal være økologisk eller lokalt. Vi har så valgt at sige lokalt, og hvis det er muligt at få noget økologisk ved den lokale købmand, så er det jo kun godt,” forklarer hun.¨
Nogle enkle ting, som at skrue ned for temperaturen i kirken, har været med til at de har sparet det halve på varmeregningen.
”Vi er selvfølgelig godt klar over at det er utopi at tro, man kan være grøn kirke fuldt ud, men vi tror på de forandringer vi har gang i,” fortæller Sonja Larsen, som er glad for at både præsten, graveren, som også er kirketjener, og menighedsrådet er indforstået med ideen. 
Holbøl Kirke er blevet en miljøbevidst kirke.

Holbøl Kirke. Arkivfoto

Holbøl Kirke. Arkivfoto