Artikelbeskrivelse

Hjørnesten i Nybøl er død, 67 år

Af Helle Blindbæk
Iver Glindvad Kristensen, Nybøl, sov stille ind i onsdags – en lille mand med et stort hjerte, er død, kun 67 år.
Efter flere års sygdom, slap kræfterne op.
Iver var kendt af mange, dels fordi han tidligere havde Adsbøl Snedker og Tømrerforretning, og dels har han i mange år været kirketjener i Broager og derefter kirkesanger i Adsbøl Kirke.
Men mest af alt var Iver kendt for sin positive indstilling til livet.
Aldrig gik man forgæves til Iver. Mottoet ”at yde før man kan nyde” blev efterlevet til fulde og Iver ydede i mange forskellige sammenhænge. Om det var i Y-mens Club, i Nybøl Menighedsråd, i Gråsten Slotskor, i Sundeved Centret – alle steder var Iver utrættelig.
Gennem døtrenes interesse har Den Sønderjyske Garde nydt godt af Ivers virkelyst og en årrække blev der også tid til Gråsten Ringriderforenings skydekomite.
Jagthorn og jagt var en hobby, så længe fysikken var til det – ikke på bekostning af noget andet, for huset og haven blev der skam puslet om.
Et stort familiemenneske, en stor omgangskreds, en stor berøringsflade.
Trods sygdom hos det varme ægtepar, mistede Iver og Jytte aldrig håbet. De hårde prøvelser blev taget i stiv arm og vidner om, at ægteparret er gjort af et særligt stof.
Iver elskede musik. Dagen før han døde, nåede han at opleve en lille koncert på hospice og Slotskoret sang ham ud af Nybøl Kirke omgivet af dem, der betød allermest. 
Iver-Glindvad-Kristensen