Anker Hinge og hustruen Claudia har nok at se til med at drive Ankers restaurant i Marina Fiskenæs, og de har fundet konceptet for de rette menuer, underholdning og familiefester for graastenere, turister og andet godtfolk.

Hinge har kastet anker

58-årige Anker Hinge har fundet fast ankerplads i Marina Fiskenæs med Ankers Restaurant, som han startede for tre år siden. 

Dengang var der stadig Corona, ind imellem nedlukning, personalemangel plus det løse. Anker Hinge startede med at arbejde 76 dage uden at holde fri. Det har han rådet bod på blandt andet ved at indlemme hustruen Claudia i driften som tjener.

“Jeg er blevet bedre til at lave de arrangementer som sildebord om søndagen og sensommerfrokost, buffet om aftenen og live musik, som trækker folk til. Vi har uhyggelig mange familiefester som bryllupper, sølv- og guldbryllupper, barnedåb og konfirmation,” fortæller restauratøren, der har valgt frokoståbent fra, fordi det ikke trækker folk.

Buffet

I stedet har Ankers åbent om aftenen onsdag til lørdag med buffet eller frokostanretning søndag. 

Parret holder fri mandag og tirsdag, som er Hinges weekend.

“Jeg kan ikke stå her for at traktere fire fem gæster. Vi står i døren og hilser, når gæsterne går for at sikre os, de er glade og tilfredse, så de kommer igen,” siger den erfarne kok, der har arbejdet på de fremmeste spisesteder og været chefkok, souschef og køkkenchef siden 2002.

Hustruen er fra Sachsen. Parret bor i en nedlagt kro i Ausacker/Oksager syd for grænsen. 

Sønnen bor i Køben­havn og er uddannet elektronikingeniør og har beriget familien med to børnebørn. 

Datteren bor i Bonn og rejser til USA et halvt år med sin mand for at tage sin kandidatgrad som landskabsarkitekt på universitetet i Berkley i Cali­fornien. Der har aldrig været tale om, de skulle gå ind i restaurationsbranchen. De har været vant til forældre, der kom sent hjem.

“Det er fortsat svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Det er kendetegnende for branchen. De skæve arbejdstider trækker ikke, og de unge har haft let ved at finde andre jobs,” fortæller Anker Hinge, der har godt en snes ansatte fordelt på 15 årsværk.

Udvalg af is

Gæsterne bliver ved med at indfinde sig til buffet og a la carte retter med årstidens grøntsager afsluttende med et stort udvalg af is på alle tider af året. 

Anker og Claudia Hinge har ingen planer om andet, end at blive, hvor de er. Et underskud i starten er vendt til et plus, og når regnskabet går i nul, har alle inklusive chefen og hans kone fået deres, og så er alle tilfredse.

“Jeg er nok den, der har den laveste timeløn,” siger en mand, hvis overvejelser går på at lukke søndag i højsæsonen og holde åbent tirsdag i stedet for, og som ikke har tænkt sig at hive ankeret op i Marina Fiskenæs sådan lige foreløbig. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 19. juni 2024

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.