Henrik Schroll fylder 70 år

Af Ditte Vennits Nielsen
Henrik Schroll, Frøslev, fylder tirsdag den 17. oktober 70 år.
Han kender alle og alle kender ham. Han er altid et friskt pust, kvik i replikken og følger levende med i lokalsamfundet.
Han er en rigtig købmand, som for 30 år siden kom til Sønderjylland, hvor han blev afdelingsleder ved N.E. Kock i Padborg.
Forinden havde han slået sine folder på Sjælland. Dels som rejsende inden for vin og specialiteter, dels som merchandiser ved Beauvais.
Henrik Schroll stammer oprindeligt fra Salling nord for Skive. Han gik i skole i Grenå, hvor han også kom i lære hos Skjold Burne vine.
Efter han mødte sin kone Else, købte parret en købmandsbutik på Djursland. Siden vendte han tilbage til vinbranchen, og drev i nogle år eget firma.

Reklamefirma

I Sønderjylland var han i en årrække annoncechef ved de hedengangne ugeaviser Gråsteneren og Mellemfjords Ugeavis. Siden grundlagde han eget reklamefirma ”Schroll PR”. Firmaets voksede hurtigt og blev til ”Impulz”.
I 2001 overtog parrets søn Thomas firmaet, som blev drevet til 2012, hvor Henrik Schroll gik på pension.

Æresmedlem

Organisatorisk har han været engageret i Bov IF. Her blev han for nyligt udnævnt til æresmedlem, efter 28 års virke i bestyrelsen.
I fritiden er han en aktiv jæger og medlem af Frøslev Jagtforening og Jagtselskabet Erik Jakobsen. Han synger desuden i Frøslev Mandskor og er med i Lyrelauget.
På 70 års dagen byder Henrik Schroll på rigtig jægermaner på grillpølser i hjemmet. 

Henrik Schroll har ydet en stor indsats i Bov IF.
Foto Ditte Vennits Nielsen